DSP Suceava:

A fost confirmat primul caz de gripă din acest sezon

> Este vorba despre un pacient din zona Gura Humorului > DSP recomandă populaţiei să se vaccineze

DSP Suceava a anunţat, ieri, că a fost confirmat primul caz de gripă la un pacient nevaccinat antigripal, cu afecţiuni cronice asociate, internat în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Pacientul, în vârstă de 65 ani, din zona Gura Humorului se află sub tratament cu medicamente antivirale, evoluţia fiind favorabilă, precizează directorul DSP Suceava Liliana Grădinariu. Potrivit ei, la acest pacient s-a izolat un virus gripal de tip AH3.

„Recomandăm populaţiei, în continuare, vaccinarea, deoarece vaccinul oferă protecţie corespunzătoare şi împotriva îmbolnăvirii cu acest virus” a menţionat Liliana Grădinariu.

Până în prezent, în judeţul nostru au fost vaccinate antigripal 33.968 de persoane.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a trimis recomandări specifice spitalelor încă de la începutul lunii, ca urmare a informării primite de la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi referitoare la detecţia pe teritoriul Moldovei a virusurilor gripale: restricţionarea/ interzicerea (după caz) a accesului vizitatorilor în sectoarele cu risc; interzicerea accesului vizitatorilor ce prezintă simptomatologie respiratorie; efectuarea, zilnic, la intrarea în serviciu, a triajului epidemiologic al personalului în fiecare secţie/ compartiment; efectuarea triajului epidemiologic al pacienţilor la internare pentru evitarea constituirii unor situaţii de risc epidemiologic; scoaterea temporară din sectorul de activitate a angajaţilor depistaţi cu simptomatologie respiratorie; asigurarea în fiecare secţie / compartiment a echipamentului de protecţie în cantităţi suficiente, cu utilizarea corectă a acestuia, conform protocoalelor existente; vaccinarea personalului nevaccinat.

Pentru cazurile suspecte/ confirmate de gripă ce nu pot fi transferate în secţia de boli infecţioase se vor institui măsurile specifice de izolare, conform ghidului de izolare al unităţii sanitare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: