De astăzi

Sucevenii pot vota ce proiecte să fie finanţate de la bugetul local

> Din cele 43 de propuneri, au fost considerate eligibile 29, majoritatea pentru modernizare de străzi > Au fost eliminate propunerile care sunt incluse în proiecte ale municipalităţii

 Sucevenii vor putea vota, de astăzi, pe platforma online a Primăriei Municipiului Suceava, proiectele care să fie finanţate de la bugetul local în acest an.

Primarul Ion Lungu a anunţat că din cele 43 de propuneri înscrise au fost validate 29, majoritatea vizând modernizarea de străzi.

Potrivit lui Lungu au fost eliminate propunerile care sunt înscrise deja în proiectele municipalităţii şi cele care nu pot fi finanţate de municipalitate pentru că obiectivele au alţi proprietari.

Astfel a fost validate proiectele privind asfaltarea străzii Eroilor, modernizarea reţelei de străzi în cartierul Iţcani, strada Stadionului, strada Pictor Dumitru Dacian şi str. Ion Lovinescu, repararea zonei parcului Curtea Domnească, asfaltarea străzii Ion Dragoslav, asfaltarea străzii Ilie Ilaşcu, asfaltarea străzii Anton Holban, reabilitarea de trotuare şi parcări pe străzile Staţiunii şi Victoriei, asfaltarea străzii Traian Popovici, asfaltarea străzii Micşunelelor.

În ceea ce priveşte strada Petre Ţuţea, municipalitatea nu poate interveni, pentru că este o stradă privată şi va trebui mai întâi să fie donată Primăriei.

Alte proiecte validate privesc reabilitări de spaţii, între care cel care presupune amenajarea zonei dintre blocuri de la Aleea Nucului pentru socializare, revitalizarea peisagistică a municipiului, amenajarea unui spaţiu pentru copii în zona Santa Fe, parcul din zona Penny Market Burdujeni.

În ceea ce priveşte pasajul CFR Iţcani, vor fi reparate pasarelele pentru pietoni.

Totodată, au fost validate proiectele de creştere a siguranţei pietonilor pe Calea Unirii, de amenajare a zonei străzii Emil Cioran, piste de biciclete în zona Aleea Dumbrăvii şi reabilitarea străzilor Mihai Kogălniceanu şi Mircea Şeptilici.

În ceea ce priveşte propunerea de reamenajare a sălii pentru oficierea căsătoriilor, aceasta a fost respinsă întrucât este prevăzută în proiectul de modernizare a clădirii Primăriei, care se va executa cu fonduri UE.

Proiectele pot fi votate în perioada 10-17 ianuarie. Bugetul total alocat este de un milion de euro.

Reamintim că proiectele pot fi consultate şi votate pe pagina http://implicat.primariasv.ro/portal/suceava/bp/portal.nsf. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: