Sera floricolă a Sucevei ar putea fi construită de o asociere de trei firme

 > Proiectul prevede dotarea viitoarei sere cu instalaţii automatizate de irigare şi climatizare, cu vestiare şi grupuri sanitare cu duşuri pentru lucrători, iniţial investiţia fiind estimată la 2,85 de milioane de lei > „Prioritatea este să ne facem sera floricolă proprie, astfel încât Suceava să fie oraşul florilor” a declarat primarul Ion Lungu

 Asocierea de firme Florconstruct, Agacon şi Instalatorul ar putea executa viitoarea seră floricolă a municipiului Suceava. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, în urma licitaţiei ţinute în acest scop, însă oferta este încă în evaluare. Conform devizului, valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ două milioane de lei fără TVA.

„Sper ca această ofertă să fie eligibilă, în aşa fel încât să putem demara efectiv lucrările de realizare a acestei sere” a declarat şeful executivului sucevean.

De precizat este că florile şi materialul săditor folosite pe raza reşedinţei de judeţ sunt produse în sera de 650 mp a Direcţiei Domeniului Public, precum şi în alta închiriată, de circa 5.500 mp, contra a 40.000 de lei pe an.

„Prioritatea este să ne facem sera floricolă proprie, astfel încât Suceava să fie oraşul florilor. A fost şi în anul trecut, şi am primit felicitări pe această temă” a precizat Ion Lungu.

De menţionat este că, în 2016, spre exemplu, prin Direcţia Domeniului Public s-au achiziţionat seminţe şi răsaduri în valoare de 270.000 de lei, iar după cultivarea şi creşterea în regim propriu, pe raza Sucevei s-au plantat flori la o valoare de piaţă de 645.000 de lei. Astfel, în comparaţie cu varianta cumpărării directe a acestora de la producători, s-ar fi realizat o economie de 405.000 de lei.

Valoarea estimată a lucrărilor de construire, a dotărilor pentru producţie, cât şi a celor necesare personalului de deservire a fost estimată la 2,85 de milioane de lei. Proiectul întocmit de specialişti prevede dotarea cu instalaţii automatizate de irigare şi climatizare, vestiare şi grupuri sanitare cu duşuri pentru lucrători, fiind posibil ca valoarea investiţiei să scadă în urma licitaţiei pentru execuţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: