O treime din plăţile restante ale Primăriei Suceava sunt către Diasil, prestatorul serviciului de salubritate

> Restanţele către furnizori sunt de circa 16 milioane de lei, primarul Ion Lungu făcând apel la suceveni să-şi onoreze obligaţiile către buget, deoarece „sunt multe lucruri de făcut în oraş”

În prima zi în care au fost deschise casieriile Primăriei Suceava, cea de 7 ianuarie, contribuabilii persoane fizice au achitat 250.607 lei, iar în cea de a doua încasările de la acestea au fost de 238.038 de lei. „Plăţile se pot face în numerar, cu POS, la ghişeele Primăriei, online pe www.ghiseul.ro, dar şi prin internetbanking, pe www.primăriasv.ro” a precizat primarul Ion Lungu, potrivit căruia, în cea dintâi zi, încasările prin mijloace electronice au fost de 12.000 de lei, iar în următoarea, de 48.240 de lei. Şeful executivului face apel la locuitorii reşedinţei de judeţ să-şi onoreze obligaţiile către buget, astfel încât serviciile publice să poată fi prestate în condiţii bune. „Sunt multe lucruri de făcut în oraş, cetăţenii fac observaţii şi au dreptate. Dar şi la Primărie este la fel ca şi în casele lor: totul se opreşte la bani. Ştiu toate priorităţile Sucevei, însă, din păcate, ne rezumăm, şi noi, la partea financiară” a precizat primarul.

Conform edilului-şef, la această dată Primăria are de achitat facturi restante de circa 16 de milioane de lei, cea mai mare datorie, de 5 milioane de lei, fiind către Diasil, prestatorul local al serviciului de salubritate menajeră.

„Unele dintre facturi sunt de 2-3 luni de zile, arieratele fiind mai puţine. Deja am început să facem plăţi, iar pe 31 martie vom avea un moment «T zero», dată la care Primăria nu va mai avea nicio datorie. Aşa se întâmplă în fiecare an: se plătesc taxele şi impozitele locale, ajungem pe zero, în trimestrul întâi, după care se acumulează din nou” a explicat Ion Lungu, menţionând că, la început de 2018, Primăria avea datorii restante de 30 de milioane de lei, aproape dublul celor actuale. Contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice care îşi onorează anticipat şi integral, până pe 31 martie, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pe autoturisme au parte de o reducere de 10% a sumei datorate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: