Lătrând ca javrele

 N-aş putea spune exact de câţi ani am început a mă înţelege cu câinii. N-aş putea spune deoarece sunt deja foarte mulţi… De la o vreme, când îi privesc, ei deja îşi mişcă urechile către mine, dau din cozi, îşi rotunjesc privirile… Uneori, deşi nu-mi pare că-l chem, câte unul mă adulmecă şi-l port în urmă câte un kilometru, de mi-e teamă că-l voi rătăci în marele haos al micului târg. În ce-l priveşte pe Lăbuş (nu vajnic dulău, ci o blândă căţea care a reuşit să supravieţuiască după acei câini – Regele Mârâilă şi Prinţul Nilă – despre care am iscat povestioare în anii din urmă), abia dacă-şi mai poate apăra teritoriul dintre un capăt de parcare neamenajată şi două capete de blocuri. Şi nu-mi dau seama cât îi va mai putea face faţă doamnei care tot promite că-l va otrăvi… Însă cam de când s-a înnoit anul, în cartier „s-au adus” câini noi, nişte cotei jucăuşi, de vreun an şi ceva, ce zburdă şi latră aiurea. Pe de altă parte, în centru târgului, cineva a fotografiat alţi cinci câini (fără carte de identitate în Suceava?), trimiţându-ne nouă pozele (cu felicitări municipalităţii!) în chip de ironică dovadă că problema câinilor comunitari nu s-a rezolvat. Altfel, de când m-am apucat a vorbi cu ei, dumnealor comunitarii patrupezi aflaţi în zonale patrule, până şi eu am ajuns la concluzia că am priceput problema lor (de fiinţe comunitare), însă departe sunt încă de a o înţelege pe aia a javrelor.

(Pe la două din noapte, Lăbuş latră spre a-mi zice că a mai îndepărtat o javră de bloc şi de mine. Când, poate, săltat de hingheri, Lăbuş va amuţi, voi şti că javrele mă vor fi cucerit şi că îndată va trebui să latru ca ele, împotriva lor. Mă tem că acea clipă chiar e foarte aproape. Iar atunci nu voi mai scrie, ci voi muşca!)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: