Joi şi vineri, la Bucureşti, lansarea oficială a Preşedinţiei Consiliului UE

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că joi şi vineri preşedinţii CE, Consiliului European şi PE vor veni în Bucureşti pentru lansarea oficială a Preşedinţiei Consiliului UE deţinută de România. Evenimentele vor avea loc la Ateneul Român şi la Palatului Victoria.

„Avem astăzi prima şedinţă de Guvern din acest an şi prima în noua calitate a Executivului de coordonator al întregului proces de exercitare a Preşedinţiei Consiliului UE. Este o onoare şi o responsabilitate pentru România, dar şi pentru echipa noastră guvernamentală. (…) Mâine şi vineri vom primi vizita preşedintelui Comisiei Europene, a preşedintelui Consiliului European, a preşedintelui Parlamentului European, a membrilor Colegiului Comisarilor Europeni şi împreună vom marca lansarea oficială, la Bucureşti, a Preşedinţiei Consiliului UE, deţinută de către România, în două clădiri simbolice pentru ţara noastră, mă refer la Ateneul Român şi Palatul Victoria” a declarat Viorica Dăncilă, ieri, la începutul şedinţei de Guvern.

Preşedintele CE Jean-Claude Juncker va efectua o vizită la Bucureşti în perioada 10-11 ianuarie cu prilejul începerii oficiale a Preşedinţiei române a Consiliului UE. Oficialul european va avea întrevederi cu Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, de asemenea cu Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Astfel, preşedintele Comisiei Europene se va afla în Capitală, pe 10 şi 11 ianuarie, pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române, ce va debuta cu un concert de deschidere începând cu ora 20, potrivit unui comunicat al reprezentanţei CE în România.

Şeful CE va susţine, astăzi, un discurs cu această ocazie. Discursuri vor ţine şi premierul Vasilica-Viorica Dăncilă, preşedintele Parlamentul European Antonio Tajani şi preşedintele Consiliului European Donald Tusk.

Preşedintele Comisiei Europene va avea, vineri, întâlniri bilaterale cu şeful statului şi ulterior cu premierul Viorica Dăncilă. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferinţe de presă. Astfel, de la ora 10.30, Jean-Claude Juncker va susţine o conferinţă de presă, alături de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar de la 12.30 va avea la Palatul Victoria o conferinţă de presă alături de premierul Viorica Dăncilă.

Agenda vizitei oficialului european include şi întâlniri cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Vineri, 11 ianuarie, Colegiul Comisarilor va avea întâlniri cu preşedintele României şi prim-ministrul României, pentru a discuta despre priorităţile Preşedinţiei române. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: