Fetiţa grav rănită în accidentul de pe trecerea de pietoni din faţa Palatului de Justiţie din Suceava, sprijinită cu 25.000 lei de municipalitate

Consilierii locali suceveni au aprobat ieri, într-o şedinţă de îndată, un proiect de hotărâre cu privire la acordarea unui ajutor de urgenţă fetiţei Larisa Airinei, rănită grav în accidentul de pe trecerea de pietoni din faţa Palatului de Justiţie, de la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut. În acel accident, mama fetiţei, Irina Airinei, în vârstă de 40 de ani, şi-a pierdut viaţa.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu, municipalitatea suceveană acordă un ajutor de urgenţă în cuantum de 25.000 lei, în vederea acoperirii unor cheltuieli necesare ameliorării stării de sănătate a fetiţei Larisa Airinei.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de cei 22 de consilieri locali prezenţi la şedinţă.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Suceava, în cazul accidentului în urma căruia maiorul Irina Airinei a murit, iar fetiţa sa în vârstă de un an şi jumătate, care se afla în cărucior, a fost grav rănită, şoferul maşinii, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Mitocu Dragomirnei, circula cu o viteză total neadaptată, reuşind să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 m faţă de trecerea pentru pietoni, cele două victime fiind proiectate în zona trotuarului din partea dreaptă, la distanţe de 20 până la 40 m faţă de marcajul pietonal.

În urma accidentului, femeia în vârstă de 40 ani a decedat la scurt timp la Spitalul Judeţean Suceava ca urmare a multiplelor leziuni suferite, fetiţa fiind în stare gravă. Ulterior, fetiţa a fost transferată la Bucureşti pentru investigaţii şi tratament de specialitate, iar pe 20 decembrie anul trecut a fost externată, înregistrându-se o evoluţie lent favorabilă, cu minime ameliorări neurologice.

Ajutorul de urgenţă dat de Primăria Suceava urmează să acopere o parte din tratamentul medicamentos, hrana specială, precum şi alte costuri de întreţinere. Banii vor fi viraţi în contul tatălui fetiţei, Victor Maniliuc. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: