Din ianuarie

Creşte numărul sucevenilor care primesc ajutor la încălzirea locuinţei

> Venitul minim net pentru care se acordă această facilitate a fost majorat din prima lună din 2019, persoanele care încadrează în noul plafon fiind aşteptate cu cereri la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei > „Au fost persoane care au avut mărită pensia în vară şi, până acum, au pierdut ajutorul la încălzire, deoarece nu a mai fost indexată această valoare a venitului” spune primarul Ion Lungu

Plafonul venitului net lunar pe membru de familie pentru care se acordă ajutorul la încălzirea locuinţei a fost majorat începând cu luna ianuarie 2019.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunţat că creşterea este de la 615 lei la 750 de lei/lună, menţionând că, urmare a creşterii pensiilor şi salariilor, există suceveni care, la începutul sezonului rece, au depăşit plafonul maxim stabilit pentru acordarea sprijinului financiar al statului. Lungu recomandă celor aflaţi în această situaţie să depună cerere pentru obţinerea ajutorului, la dosar depunându-se şi documentele doveditoare ale venitului net lunar pe membru de familie. Sprijinul financiar la noua valoare a plafonului nu este retroactiv, fiind valabil începând cu prima lună a anului 2019.

„Au fost persoane care au avut mărită pensia în vară şi, până acum, au pierdut ajutorul la încălzire, deoarece nu a mai fost indexată această valoare a venitului. Rugăm persoanele care se ştiu în această situaţie să se prezinte la Primărie sau la Direcţia de Asistenţă Socială din Burdujeni să depună documentaţia necesară, din care să rezulte că au sub acest venit. Şi vor putea beneficia, începând din ianuarie, de ajutorul la încălzire” a subliniat Ion Lungu.

La stabilirea venitului mediu lunar pe membru de familie sau persoană singură se iau calcul toate veniturile nete realizate de membrii acesteia în luna anterioară celei în care se solicită dreptul în cauză. Excluse de la acordarea dreptului sunt persoanele care deţin clădiri sau alte spaţii locative, în afara locuinţei; terenuri care depăşesc 1.000 mp, în zona urbană şi 2.000 mp, în zona rurală; autoturisme sau motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani; autovehicule de orice fel; utilaje agricole; presă de ulei, moară de cereale; utilaje de prelucrat lemnul; terenuri, animale şi păsări.

Responsabilii Primăriei atrag atenţia asupra depozitelor bancare în valoare mai mare de 3.000 de lei, acestea constituind „bun” care nu permite accederea la ajutoarele pentru încălzire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: