O linişte suspectă

 Să fie doar o simplă percepţie că de sărbători politicienii Puterii s-au simţit ruşinaţi de (in)activitatea lor într-un an întreg, an pierdut pentru prezentul şi viitorul României, şi s-au ascuns după perdelele groase ale vilelor călduroase? Şi numai că e aşa fiindcă n-au mai ieşit în public nici măcar să le dea câte un colăcel colindătorilor, darmite să petreacă împreună cu poporul, precum altădată, când poporenii mai aveau oarece trecere în ochii lor şi în ecuaţia guvernării.

Fireşte că n-au lipsit înjurăturile câtorva birjari politici de profesie, dar excepţia confirmă regulile de mai sus: în afara unor politicaştri nerăbdători, setoşi de imagine publică şi electorală care, uitând semnificaţia Crăciunului, s-au bătut cu pumnii în piept cât de tari sunt ei ca să-i dea afară pe procurorul general şi pe preşedinta ICCJ, ceilalţi majoritari şi-au făcut siesta după sarmalele şi cozonacii tradiţionali, toate stropite din belşug cu licori bahice aromate, creatoare de vise roz-bombon.

Eliberaţi de stresul cotidian al ofensivei împotriva bunului-simţ politic, poporenii, mai ales cei tineri, s-au adunat prin pieţe publice şi localuri ca să petreacă, de data asta în linişte, Crăciunul şi Revelionul, iar de lipsa din peisaj a vedetelor politice nu s-a plâns nimeni în afară de mine. Semn că am şi au cam devenit în plus.

De ce-mi pare suspectă liniştea asta, până la urmă meritată şi obişnuită într-o societate normală? Adică într-o societate în care locul politicienilor, în fond oameni obişnuiţi, este alături de cetăţeni, de necazurile şi preocupările lor. Însă până când vor înţelege măriile lor că nu sunt aleşi veşnici, nici salvatori mesianici coborâţi cu hârzobul de duhul sfânt în mijlocul prostimii, va mai curge multă apă pe Dunăre.

Ca de fiecare dată, în spatele liniştii se ascunde furtuna, cu atât mai mult cu cât fronturile de luptă sunt neschimbate dinainte de sărbători: societatea românească e împărţită în două falii ireconciliabile, una care apără cu puterile străzii, adică ale celor fără de putere, drepturile şi libertăţile câştigate cu sânge la revoluţie, între care dreptul la o guvernare cinstită, în favoarea tuturor, cu stat de drept, cu o justiţie oarbă, independentă politic, echitabilă, nepărtinitoare, cu libertatea de a participa real la rezolvarea treburilor publice şi de a-şi exprima liber opinia, de a fi informat corect, iar altă falie, Puterea actuală, care îşi apără cu jandarmii şi cu minciuna privilegiile, poziţia socială şi averile dobândite nu se ştie cum, dar sigur răsărite peste noapte.

Bătălia aceasta încrâncenată afectează, din păcate, poziţia României în Uniunea Europeană şi în NATO, o poziţie câştigată cu mari sacrificii, iar tulbureala din minţile câtorva rătăciţi în politica noastră ne îndreaptă cu repeziciune spre Roexit, adică spre Federaţia Rusă a lui Putin, spre Turcia lui Erdogan, în care democraţia e vorbă goală. Aşadar, dorinţa de veacuri a poporului român de a trăi alături de naţiunile civilizate ale Europei iat-o ajunsă la cheremul unor inşi în stare să-şi vândă şi sufletul, şi mama, nu numai ţara.

Respectivii inşi îşi închipuie că acest conflict între o mare parte a cetăţenilor şi alta aflată în siajul Puterii se poate rezolva cu chemări şi îndemnuri lacrimogene pentru alungarea urii dintre „români”. Dar atacurile asupra Puterii de guvernământ şi a PSD în frunte cu conducătorul suprem, singurul care vrea binele românilor, nu sunt atacuri împotriva României şi a poporului român, iar adevărul e perceput corect de majoritatea poporenilor…

Aşa se explică liniştea care i-a cuprins subit pe diriguitori şi nu neapărat, cum lasă ei să se înţeleagă, că nu mai pot de gestionarea treburilor preşedinţiei rotative a UE. Nicidecum. Bătălia este pentru întoarcerea României la perioada de dinainte de 1989, „un partid avem şi-o ţară”, în care o superclasă de moştenitori ai defunctului(?) PCR s-a aburcat în spatele unei populaţii sărăcite de guvernări proaste şi nevoite să-şi mute soarta în Occidentul democratic. Or eu nu cred că România europeană se mai poate întoarce din drumul spre civilizaţie şi democraţie.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: