Aproape 446 milioane euro disponibili prin PNDR 2014 – 2020, în primul trimestru din 2019

 Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea de Management a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (AM PNDR), deschide noi sesiuni de primire de proiecte prin PNDR, în primul trimestru al acestui an, în valoare de 445,8 milioane de euro.

Mai exact, MADR a anunţat luni că, în primul trimestru al acestui an, vor fi disponibile fonduri pentru submăsurile (sM): 4.1a – Investiţii în exploataţiile pomicole (51 milioane de euro); 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – irigaţii (200 de milioane de euro); 5.1 – Sprijin pentru investiţiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile şi ale evenimentelor catastrofale probabile (14,77 de milioane de euro); 5.2 – Sprijin pentru investiţii privind refacerea terenurilor agricole şi a potenţialului de producţie afectate de dezastre naturale, de condiţii de mediu adverse şi de evenimente catastrofale (13,67 de milioane de euro).

De asemenea, infrastructura locală va beneficia de finanţare prin deschiderea unor noi sesiuni pentru: sM 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – ITI Delta Dunării (peste 16,77 de milioane de euro); sM 7.4 – Sprijin pentru investiţiile în crearea, îmbunătăţirea sau extinderea serviciilor locale de bază destinate populaţiei rurale, inclusiv a celor de agrement şi culturale, şi a infrastructurii aferente (peste 13,76 de milioane de euro); sM 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural-ITI Delta Dunării (4,99 milioane de euro).

Grupurile de Acţiune Locală vor avea la dispoziţie sM 19.3 – Pregătirea şi implementarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală – Componenta B „Implementarea activităţilor de cooperare ale GAL-urilor selectate” (9,27 milioane de euro).

În aceeaşi perioadă, vor fi lansate sesiuni pentru „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor” (sM 15.1) şi „Prime pentru asigurarea culturilor a animalelor şi a plantelor” (sM 17.1), valoarea totală a fondurilor disponibile pentru aceste submăsuri fiind de 110,15 milioane de euro.

În prezent, sunt deschise sesiuni de primire a proiectelor în valoare de peste 475,8 milioane de euro pentru: sM 1.1 – Sprijin pentru formarea profesională şi dobândirea de competenţe pentru formarea beneficiarilor submăsurilor 6.1, 6.3 şi 10 (cost standard); sM 1.2 – Sprijin pentru activităţi demonstrative şi de informare – acţiuni de informare pentru fermieri; sM 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole – sector vegetal, zona montană, Schema de ajutor de stat GBER – Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole aferentă sM 4.2, Schema de minimis pentru proiectele finanţate prin sM 4.2, precum şi Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole (sM 4.2).

Pe lângă aceste linii de finanţare, cei interesaţi au la dispoziţie sM 8.1 – Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite, sau sM 16.1/ 16.1a – Sprijin pentru înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor operaţionale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse şi procese în sectorul agricol/ pomicol – Etapa 2.

În plus, din data de 3 ianuarie, a fost deschisă primirea de proiecte pentru sM 16.4/ 16.4a – Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare (agricol/ pomicol). 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI