Prognoza meteo până la 20 ianuarie

ANM anunţă temperaturi nocturne de până la minus 14 grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă prognoza de vreme pentru perioada 7 – 20 ianuarie, în toate regiunile din ţară. În mai multe zone, potrivit Mediafax, temperaturile nocturne vor fi sub pragul de ger, în 8 şi 9 ianuarie, cu temperaturi de până la minus 14 grade.

În Moldova, vremea va fi rece în primele două zile, cu temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a minus 4 grade, dar în data de 9 ianuarie acestea vor fi în creştere spre medii de 0 grade. Apoi, până pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou spre o medie de minus 4 grade. În perioada 12 – 17 ianuarie, media maximelor se va situa în jurul valorii de 0 grade, cu o uşoară tendinţă de creştere în ultimele zile ale intervalului, spre o medie de 1 – 2 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa în medie între minus 8 şi minus 4 grade, exceptând nopţile de 8 şi 9 ianuarie, când acestea vor tinde spre pragul de ger, cu o medie în jurul a minus 10 grade. În zilele 9 şi 10 ianuarie, vor fi precipitaţii, local moderate cantitativ, în timp ce în restul intervalului acestea pot apărea doar izolat şi trecător.

În ţară, la munte, vremea va fi rece, cu o medie regională a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între minus 8 şi minus 4 grade, exceptând zilele de 7 şi 8 ianuarie, când media va fi de minus 12-10 grade, precum şi ultimele zile, când se vor înregistra valori termice diurne în medie în jurul a minus 2 grade. Majoritatea nopţilor vor fi geroase, cu medii ale minimelor ce vor oscila între minus 12 şi minus 8 grade, mai puţin noaptea de 7 spre 8 ianuarie, când media va tinde spre minus 16 grade. Temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 9 – 15 ianuarie.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: