Prognoza meteo până la 20 ianuarie

ANM anunţă temperaturi nocturne de până la minus 14 grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă prognoza de vreme pentru perioada 7 – 20 ianuarie, în toate regiunile din ţară. În mai multe zone, potrivit Mediafax, temperaturile nocturne vor fi sub pragul de ger, în 8 şi 9 ianuarie, cu temperaturi de până la minus 14 grade.

În Moldova, vremea va fi rece în primele două zile, cu temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a minus 4 grade, dar în data de 9 ianuarie acestea vor fi în creştere spre medii de 0 grade. Apoi, până pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou spre o medie de minus 4 grade. În perioada 12 – 17 ianuarie, media maximelor se va situa în jurul valorii de 0 grade, cu o uşoară tendinţă de creştere în ultimele zile ale intervalului, spre o medie de 1 – 2 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa în medie între minus 8 şi minus 4 grade, exceptând nopţile de 8 şi 9 ianuarie, când acestea vor tinde spre pragul de ger, cu o medie în jurul a minus 10 grade. În zilele 9 şi 10 ianuarie, vor fi precipitaţii, local moderate cantitativ, în timp ce în restul intervalului acestea pot apărea doar izolat şi trecător.

În ţară, la munte, vremea va fi rece, cu o medie regională a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între minus 8 şi minus 4 grade, exceptând zilele de 7 şi 8 ianuarie, când media va fi de minus 12-10 grade, precum şi ultimele zile, când se vor înregistra valori termice diurne în medie în jurul a minus 2 grade. Majoritatea nopţilor vor fi geroase, cu medii ale minimelor ce vor oscila între minus 12 şi minus 8 grade, mai puţin noaptea de 7 spre 8 ianuarie, când media va tinde spre minus 16 grade. Temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 9 – 15 ianuarie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: