TeraPlast şi E.ON Energie România, acord de 1,9 milioane de euro pentru soluţii de eficienţă energetică

 > E.ON va construi o centrală electrică fotovoltaică în parcul industrial TeraPlast > Economia de energie a TeraPlast este estimată până la 11,45% din totalul de energie necesară în prezent

E.ON Energie România şi TeraPlast au încheiat un parteneriat strategic, în valoare de 1,9 milioane de euro, în cadrul căruia va fi realizat unul dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România.

Dintr-un comunicat aflăm că realizarea centralei electrice fotovoltaice are ca obiectiv principal „producerea distribuită a energiei electrice din surse regenerabile, utilizând energia solară şi livrarea energiei produse la consumatorii racordaţi la centrală”.

Aflăm că în baza acestui parteneriat, E.ON va instala sisteme de energie solară pe acoperişul a 13 hale de producţie şi clădiri ale TeraPlast, care vor permite companiei să-şi genereze propria electricitate din surse regenerabile. În acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 până la 600.000 de tone pe an pe termen lung. Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului, anul viitor, până la valoarea de 4 milioane de euro. Centralele fotovoltaice vor produce un total de până la 2.196 de ore Gigawatti (GWh) pe an, ceea ce corespunde cu aproximativ 11,45% din cerinţele totale de energie electrică ale TeraPlast.

„TeraPlast urmăreşte obiective ambiţioase pentru sustenabilitatea afacerii şi suntem mândri de acest parteneriat. E.ON implementează soluţii fotovoltaice clienţilor interesaţi de eficienţa energetică şi de reducerea amprentei de carbon, know-how-ul internaţional garantând cel mai bun rezultat posibil pentru clienţi şi climă“ spune Dan Morari, CEO al E.ON Energie România.

Conform directorului general al TeraPlast, Alexandru Stânean, „preocuparea noastră faţă de mediu este una reală, care se traduce în acţiuni şi în investiţii de milioane de euro. După ce anul trecut TeraPlast a investit în secţia de reciclare PVC, anul acesta demarăm parteneriatul strategic cu E.ON. Pentru TeraPlast, dincolo de materia primă, energia electrică este principala resursă pe care o consumăm în fabricarea produselor noastre. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru a produce măcar o parte din această energie într-un mod sustenabil este naturală şi coincide cu dorinţa noastră de a creşte sănătos şi responsabil”.

Ni se precizează că instalaţia aferentă centralei electrice fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local, cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperişurile de pe piaţă au o putere nominală de maxim 1,936 kilowaţi (kWp).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: