Virginel Iordache

Guvernul PSD – ALDE demonstrează, în continuare, că aduce rezultate pentru români şi România

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a declarat că Guvernul PSD – ALDE demonstrează, în continuare, că aduce rezultate pentru români şi România.

Virginel Iordache a menţionat că în 2018 creşterea economică a fost de 4,5%; finanţele publice au fost sustenabile, deficitul bugetar fiind de 2,92% din PIB, iar datoria guvernamentală în scădere – 34,9% din PIB.

De asemenea, senatorul sucevean a precizat că anul trecut au fost create peste 100.000 de locuri de muncă, 2018 fiind şi anul cu cel mai mare număr de angajaţi, peste 6,5 milioane, cel mai mare din ultimii 30 de ani.

Totodată, Virginel Iordache a mai arătat că anul trecut a avut loc o creştere consistentă a puterii de cumpărare a românilor, prin creşterea pensiilor şi salariilor.

„Toate, comentariile politice răutăcioase, tendenţioase, sunt contrazise de aceste date”, a spus senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache.

Acesta a arătat care sunt şi primele măsuri pentru anul 2019.

Astfel, potrivit HG 937/2018, începând cu 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 lei la 2.080 lei brut. Creşterea salariului minim brut pe economie va aduce o creştere netă în buzunarul românilor de minim 120 de lei, aşa cum a fost prevăzut în programul de guvernare.

De asemenea, persoanele cu studii superioare, care au cel puţin 1 an vechime în muncă, în domeniul studiilor superioare absolvite, vor avea salariul minim brut 2.350 lei lunar.

La salariul minim brut de 2.080 lei pe lună, salariul net (în mână) primit de angajat este de 1.263 lei, iar costul total plătit de firmă de 2.127 lei.

La un salariu minim de 2.350 de lei brut, salariul net (în mână) primit de angajat este de 1.413 lei, iar costul total plătit de firmă de 2.403 lei.

Virginel Iordache a mai declarat că şi în acest an se vor acorda voucherele de vacanţă în cuantum de 1.450 de lei tuturor angajaţilor din sectorul public, iar de la 1 septembrie 2019 se vor majora punctul de pensie şi pensia minimă.

Astfel, punctul de pensie va creşte de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, iar pensia minimă de la 640 de lei la 704 lei.

„Respectăm ce am promis!”, a mai spus senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: