Aproape 1.000 de elevi suceveni au participat anul trecut la activităţi de educaţie financiară

În anul 2018, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a organizat, în parteneriat cu Agenţia Suceava a BNR, activităţile din cadrul proiectului „Să vorbim despre bani şi bănci”, adresat elevilor din învăţământul preuniversitar.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr, proiectul educaţional s-a derulat în baza unui Protocol de colaborare dintre BNR şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi a avut ca scop informarea elevilor cu privire la rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale BNR, precum şi însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar.

Şeful IŞJ Suceava a arătat că, în cadrul proiectului, Agenţia Suceava a BNR a organizat, la sediul unităţilor de învăţământ, dar a găzduit şi la sediul său, activităţi educaţionale distincte derulate pe toată durata anului, cu accent în cadrul evenimentelor „Săptămâna mondială a banilor” şi „Săptămâna altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

„La aceste activităţi, în perioada martie – noiembrie 2018, au participat 994 de elevi şi 46 cadre didactice, provenind din 24 unităţi şcolare din judeţul Suceava. Dintre aceştia 676 elevi şi 31 cadre didactice sunt din mediul rural, iar 318 elevi şi 15 cadre didactice provin din zona urbană. Aceştia au audiat prezentările realizate de reprezentanţii Agenţiei Suceava a BNR pe teme din istoria băncii centrale şi a monedei naţionale”, a menţionat prof. Gheorghe Lazăr.

Acesta a mai arătat că elevilor şi cadrelor didactice le-au fost prezentate elementele de siguranţă ale bancnotelor şi monedelor româneşti aflate în circulaţie. Totodată, elevii şi profesorii au vizionat filmele educaţionale: „Istoria banilor”, „Elementele de siguranţă ale bancnotelor” şi „Viaţa bancnotelor”, realizate de banca centrală.

Tematica abordată a fost foarte apreciată de către participanţi, care au transmis organizatorilor numeroase impresii favorabile.

De asemenea, un grup de elevi suceveni din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a avut oportunitatea de a participa la vernisajul expoziţiei „ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote şi monede” care a avut loc la data de 15 noiembrie 2018, la sediul Agenţiei BNR Suceava.

„În anul 2019, IŞJ Suceava şi BNR Agenţia Suceava vor extinde activităţile educaţionale pentru a facilita accesul cât mai multor elevi din învăţământul preuniversitar la cunoştinţe din domeniul financiar – bancar, precum şi posibilitatea de a vizita expoziţia «ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote şi monede» până la 15 iunie 2019”, a mai arătat şeful IŞJ Suceava. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: