Beneficiari ai Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, participanţi la un eveniment prilejuit de Sărbătoarea Naşterii Domnului

Sărbătoarea Naşterii Domnului a fost vestită marţi, la Centrul Cultural din Gura Humorului, de beneficiarii Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, precum şi de personalul din cadrul acestuia.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Creţuleac, a precizat ulterior, într-un comunicat de presă, că evenimentul, la care au participat beneficiarii şi personalul care se ocupă de ei, reprezentanţi ai DGASPC Suceava, numeroşi invitaţi, foşti angajaţi ai instituţiei, reprezentanţi ai colaboratorilor din oraş şi voluntari de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, a fost moderat de interpreta de muzică populară Manuela Pentiuc.

În program au fost incluse dansuri de societate, tematice, dansul crăciuniţelor, momente de magie, colinde şi versuri dedicate Crăciunului, sceneta „Naşterea Domnului” interpretată de elevi din cadrul Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Vama, îmbrăcaţi în costume speciale, coordonaţi de pr. paroh Dragomir Ţebrean, continuând cu tradiţii şi obiceiuri din Bucovina.

Nadia Creţuleac a spus că toţi copiii participanţi, unii cu vârste de doar de 3-4 ani, au pus în scenă momente care au stârnit emoţiile celor prezenţi la serbare.

„În spatele acestei serbări ample şi foarte frumoase a stat multă muncă. Săptămâni întregi, beneficiarii şi educatorii lor au pregătit acest moment. De fapt, au pregătit nu doar serbarea propriu-zisă, ci şi o expoziţie cu decoraţiuni de Crăciun în cadrul atelierului de ţesătorie şi împletituri, produsele realizate de beneficiari fiind oferite tuturor invitaţilor la spectacol” a subliniat Creţuleac.

Ea a mai spus că evenimentul s-a încheiat cu un spectacol susţinut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava, care a interpretat colinde şi cântece autentice cu solişti consacraţi, urmate de suite de dansuri, cântece vechi interpretate instrumental de cei din orchestră.

Nadia Creţuleac a menţionat că Moş Crăciun a venit prin intermediul Fundaţiei „Te Aud România”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, dar şi al familiei Alina Bibolaru din Moldoviţa şi al voluntarilor din Grupul Local de Tineret din aceeaşi localitate.

Ea a mai precizat că tipografia Terra Design din Gura Humorului a sprijinit instituţia cu printarea afişelor, invitaţiilor şi diplomelor.

„Mulţumim coregrafilor: Andreea Andriescu, Dana Radu, voluntarilor Narcisa Beleca şi Cătălina Pintilescu, eleve la Colegiul «Alexandru cel Bun» din Gura Humorului, şi Bianca Pintilescu, elevă la Şcoala Nr. 1 din Gura Humorului. Le mulţumim tuturor şi vă dorim Sărbători binecuvântate!” se menţionează în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: