Pe parcursul unei săptămâni

Amenzi de aproape 500.000 lei date de poliţişti

> Oamenii legii au aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale > Zeci de şoferi au rămas fără permisele de conducere > Zece persoane au ajuns în spatele gratiilor

Săptămâna 6 – 12 decembrie a fost deosebit de încărcată pentru lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Pe raza întregului judeţ au fost organizate acţiuni punctuale de verificare şi control, dar oamenii legii au intervenit şi la 400 de evenimente, 306 dintre ele fiind semnalate prin numărul de urgenţă 112. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, în perioada amintită, pe principalele artere rutiere care traversează judeţul, au acţionat zilnic opt autospeciale radar pentru monitorizarea circulaţiei autovehiculelor şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au reţinut 61 de permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare. Acţiunile desfăşurate de poliţişti au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere, din cauza creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1.009 sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe, aşa cum era şi de aşteptat, 827, au fost aplicate la regimul rutier, dar au fost şi 110 pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar 16 pentru fapte de altă natură. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 445.000 lei. În paralel, oamenii legii au procedat şi la confiscarea unor bunuri în valoare de mai mult de 20.000 lei.

Tot în perioada 6 – 12 decembrie, ca urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 14 autori de infracţiuni. În urma cercetărilor efectuate şi a gravităţii faptelor comise, s-au dispus măsuri preventive faţă de 10 persoane. Ele au ajuns în arestul IPJ, acolo unde au poposit pentru o scurtă perioadă şi patru persoane urmărite la nivel naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: