În cadrul unei campanii naţionale de verificări

Inspectorii de muncă suceveni sunt pe urmele comercianţilor şi deţinătorilor de articole pirotehnice

> „Acţiunea este motivată şi de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori (…), provocând mari pagube materiale şi, uneori, chiar victime” arată Romeo Butnariu, şeful ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava desfăşoară, în perioada 10 decembrie 2018 – 7 ianuarie 2019, o campanie de de verificare a legalităţii modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice. Inspectorul-şef Romeo Butnariu spune că demersul este motivat prin aceea că, în perioada premergătoare, precum şi în cea a sărbătorilor de iarnă, se înregistrează frecvente cazuri de vătămări corporale produse ca urmare a utilizării articolelor pirotehnice de către copii, dar nu numai. „De aceea, se impune efectuarea de controale la comercianţii şi deţinătorii de asemenea articole, pentru a se verifica respectarea legislaţiei specifice în domeniu” arată şeful ITM Suceava. Butnariu pune în vedere că pentru neconformităţile constatate se vor dispune măsuri cu termene precise de remediere, iar în funcţie de gradul de pericol social al faptei se vor aplica sancţiuni, mergând de la avertismente şi până la sistarea activităţii agentului economic, conform Legii nr. 126/1995, modificată şi completată. „Acţiunea este motivată şi de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, pe plan local, la nivel naţional, precum şi în străinătate, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, provocând mari pagube materiale şi, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite” a explicat Romeo Butnariu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: