În sprijinul medicilor rezidenţi

 Dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava, informează că a susţinut în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor o propunere legislativă care vine în sprijinul medicilor rezidenţi. „Astfel, pe viitor, aceştia vor putea să efectueze pregătirea de specialitate şi în unităţi sanitare acreditate aflate în administraţiile publice locale, inclusiv în cabinetele medicale individuale de medicină de familie”.

Potrivit dr. Maricela Cobuz, proiectul legislativ prevede, de asemenea, organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, care a fost adoptat în Şedinţa de Plen din data de 13 decembrie 2018 cu 204 voturi pentru.

„Acest proiect de lege face referire şi la redistribuirea locurilor/ posturilor rămase neocupate în urma concursului de rezidenţiat pentru candidaţii care au avut punctajul de absolvire la examen.

Dacă în anul 2017 au fost publicate 3.653 de locuri pentru rezidenţiat, în anul 2018 cifra a fost majorată la 4.000, iar anul acesta au fost scoase la concurs 5.415 locuri, suplimentate ulterior cu alte 300 de locuri. Astfel s-au realizat premizele pentru reducerea deficitului de medici specialişti din România.

Legislaţia actuală şi politicile de sănătate ale Guvernului României vin în sprijinul medicilor, dar mai ales al pacienţilor” declară deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: