Simona Halep şi Marius Copil, desemnaţi cei mai buni jucători de tenis ai României în 2018

Simona Halep, numărul 1 în clasamentul WTA, şi Marius Copil, 60 ATP, au fost desemnaţi cei mai buni jucători de tenis ai României în 2018 în cadrul galei anuale organizate de Federaţia Română de Tenis (FRT).

De asemenea, Irina Begu şi Horia Tecău au primit titlurile de „Sportivul anului la dublu”, în timp ce Mihaela Buzărnescu a fost desemnată „Cea mai spectaculoasă ascensiune feminină”.

Lista completă a premiilor acordate de Federaţia Română de Tenis este următoarea: Sportiva anului – Simona Halep; Sportivul anului – Marius Copil; Sportiva anului la dublu – Irina Begu; Sportivul anului la dublu – Horia Tecău; Cea mai spectaculoasă ascensiune feminină la simplu – Mihaela Buzărnescu; Premiu special pentru longevitate în Top 100 WTA – Monica Niculescu; Premiu special pentru dezvoltarea tenisului în scaun cu rotile – Ionuţ Filişan, Mihai Gaiţă, Flavian Crăciun; Premiu special pentru calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup – Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu, Raluca Olaru, Alina Tecşor, Florin Segărceanu; Juniorul anului – Filip Jianu; Junioarea anului – Selma Cadar; Jucătoarea anului în Tennis Europe U14 – Maria Sara Popa; Jucătorul anului în Tennis Europe U14 – Mihai Alexandru Coman; Premiu pentru rezultate deosebite în Circuitul ITF Pro – Andreea Roşca, Ilona Ghioroaie, Raluca Şerban, Georgia Crăciun; Cea mai bună junioare din clasamentul WTA – Andreea Prisăcariu.

Simona Halep a declarat că îşi doreşte să câştige un titlu de Grand Slam la dublu mixt, alături de Horia Tecău

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat că îşi doreşte la un moment dat să câştige un titlu de Grand Slam la dublu mixt alături de Horia Tecău.

„Horia face jocul de dublu perfect. Eu alerg… de alergat, alerg destul de bine. Încerc să servesc cât pot de bine, dar nu e punctul forte pentru mine. Însă la retur spun eu că mă descurc. Când Horia e în faţă deja mă relaxez. Sper să se întâmple într-o zi să câştig şi un titlu de Grand Slam la dublu mixt, de ce nu? Pentru mine a fost un pic greu să joc dublu mixt, pentru că mi-am dorit foarte mult să am rezultate la simplu. Acum însă poate se schimbă treburile, iar, dacă Horia este de acord, vom juca anul acesta şi dublu mixt” a spus ea.

Întrebată dacă e posibil să câştige la simplu două turnee de Mare Şlem în 2019, ea a răspuns: „E o presiune frumoasă, îmi doresc acest lucru, dar, cum bine ştim toţi, este foarte greu. O să o iau încet, turneu cu turneu, şi vom vedea cum va fi 2019 din punctul ăsta de vedere”.

Titlul „Sportiva anului 2018” primit o onorează pe Simona Halep. „Pentru mine fiecare premiu e important şi îl primesc cu mare drag. Îmi arată că am muncit bine şi că am muncit pentru ceva. Le mulţumesc tuturor care se gândesc să îmi ofere un premiu” a adăugat ea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: