Problema întârzierilor frecvente ale trenurilor pe traseul Suceava – Bucureşti, în Parlament

> Ministrul Transporturilor a fost întrebat dacă va mări de la 7 la 10 ore durata călătoriei de la Suceava până la Bucureşti

Situaţia transportului de călători pe ruta Bucureşti – Suceava – Vatra Dornei şi retur a fost prezentată în Parlament, în condiţiile în care trenurile pe acest traseu înregistrează frecvent întârzieri mari.

Deputatul Cătălin Nechifor l-a interpelat pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, în legătură cu marile întârzieri înregistrate de trenuri, în special pe magistrala Bucureşti – Suceava.

„Stimate domnule ministru, vă aduc la cunoştinţă că, frecvent, pe ruta Bucureşti – Vatra Dornei şi retur, se înregistrează întârzieri mari la transportul pasagerilor cu trenul InterRegio. Spre exemplu, în dimineaţa zilei de 3 decembrie 2018, pasagerii au ajuns în Gara de Nord din Bucureşti cu «doar» 75 de minute întârziere” a transmis Nechifor.

El i-a comunicat că aceasta nu e o situaţie singulară şi nici de tipul „iarna nu-i ca vara”, mai ales că în nopatea de 2 spre 3 decembrie  nu au fost nici temperaturi foarte scăzute şi nici alerte meteorologice.

„Prin urmare, vă solicit să îmi comunicaţi câte întârzieri au fost înregistrate pe traseul Bucuresti – Vatra Dornei şi retur în ultimele 6 luni şi, în general, câte întârzieri s-au înregistrat la nivel naţional, în acelaşi interval de timp, precum şi timpul total al întârzierilor pentru traseul Bucureşti – Vatra Dornei şi retur, dar şi la nivel naţional. În plus, vă adresez rugămintea să îmi comunicaţi dacă aveţi intenţia să modificaţi mersul trenurilor şi să stabiliţi 10 ore în loc de 7, durata deplasării de la Suceava la Bucureşti. Ar fi mai aproape de adevăr!” i-a mai spus Nechifor ministrului Transporturilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: