Primăria Suceava a început procedurile pentru preluarea parcului Şipote

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că s-a publicat ordinul privind  normele metodologice pentru transferul pădurii-parc la autorităţile locale şi că deja a purtat discuţii cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava.

„Am stabilit foaia de parcurs şi ceea ce trebuie să conţină dosarul” a spus primarul.

El a arătat că cea mai importantă piesă de la dosar este planul de situaţie al terenului care trebuie realizat de Primăria Suceava şi că pentru executarea acestuia va fi selectată o firmă care să realizeze documentaţia.

Primarul a mai declarat că în zona respectivă sunt proprietăţi private, din care unele sunt definitive cu titlu de proprietate, iar pentru altele încă sunt procese în instanţă şi că acestea nu vor fi solicitate de municipalitate, ceea ce înseamnă că suprafaţa iniţială va mai scădea.

El a explicat că, iniţial, municipalitatea a cerut  65 ha în zona parcului Şipote, iar acum sunt 44,5 ha, dar că nu toate sunt terenuri private şi că o parte sunt instalaţii ce nu pot fi transferate.

„Terenurile proprietate sunt circa 1% din suprafaţă. Sunt suprafeţe nesemnificative” a spus Ion Lungu.

El a mai declarat că după ce se va întocmi planul de situaţie şi vor fi cunoscute suprafeţele exacte, va fi promovat un proiect de hotărâre de consiliu local, iar apoi tot dosarul va merge la  CJ Suceava, care va iniţia un proiect de hotărâre de guvern.

„Sunt documente la Romsilva care atestă că în zonă este vorba de teren degradat, ceea ce va permite şi accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea zonei degradate”, a spus primarul.

El şi-a exprimat speranţa că în luna ianuarie a anului viitor va putea fi emisă hotărârea de consiliu local, pentru ca apoi să fie emisă hotărârea de guvern.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: