Biserică din Vatra Moldoviţei ameninţată de flăcări

Militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei au intervenit ieri, aproape de ora 6, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la Biserica romano-catolică din comuna Vatra Moldoviţei.

Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, la sosirea echipajelor ardea parţial un perete exterior, cu pericol de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie şi la vecinătăţi. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca doar aproximativ 10 mp din peretele exterior din lemn să fie mistuiţi de foc. Dar flăcările au mai  degradat aproximativ 30 mp de tencuieli şi zugrăveli din interior şi din exterior, alţi 10 mp din perete, 5 mp din astereala acoperişului şi 10 mp pardoseală şi lambriu.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de o sobă cu acumulare de căldură amplasată necorespunzător faţă de materialele combustibile” ne-a mai comunicat sursa citată.

Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore de la anunţarea lui. Pompierii au salvat biserica, cu bunurile din interior, precum şi construcţiile anexe din apropiere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: