Potrivit unui studiu, în ciuda creşterilor salariale din sectorul bugetar

Românii nu-şi propun să cheltuie mai mult ca anul trecut pentru cadourile de Moş Nicolae

Suma estimată a fi cheltuită pentru cadourile de Moş Nicolae este de aproximativ 350 lei, potrivit unui studiu de piaţă al MEDNET Marketing Research, care menţionează că, în ciuda creşterilor salariale în sectorul public, suma alocată pentru cadouri este relativ egală cu cea de anul trecut, fiind de remarcat că mai mult de jumătate dintre respondenţi au afirmat că vor cheltui între 100 şi 250 de lei.

Conform datelor celui mai recent studiu de piaţă realizat de MEDNET Marketing Research Center, 87,3% dintre persoanele din mediul urban intenţionează să cumpere cadouri de Moş Nicolae pentru cei dragi, se arată într-un comunicat de presă în care se menţionează că de-a lungul ultimilor 4 ani (2015-2018) procentul celor care sunt darnici cu ocazia primului moş din decembrie este constant.

Şi în acest an, cadourile preferate rămân dulciurile (70,4%), urmate de jucării (48,2%) şi de articole de îmbrăcăminte/ încălţăminte (41,7%). De asemenea, se vor oferi şi fructe, cosmetice/ parfumuri sau cărţi. Pe lângă acestea, au mai fost menţionate bijuterii şi accesorii, articole de design, accesorii pentru smartphone/ tabletă sau chiar electronice şi electrocasnice. Cei care nu au găsit cadoul potrivit, vor oferi şi bani (2,0%).

„Suma medie pe care respondenţii o vor aloca pentru cadourile de Moş Nicolae este de 345,26 lei. Şi, cu toate că anul 2018 a adus creşteri salariale, în special în sectorul public, suma medie alocată cadourilor pe care le va aduce Moş Nicolae nu a crescut faţă de anul trecut (345,26 lei în 2018 versus 340,92 în 2017). Mai mult decât atât, aproape jumătate dintre persoanele intervievate intenţionează să cheltuie cu această ocazie între 100 şi 250 lei” se arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: