Primăria Suceava mai are încă nevoie de reprezentare în instanţă în procesele cu Termica

> „Avem şi noi specialiştii noştri în Direcţia juridică, însă sunt procese foarte complexe, de natură comercială, iar această colaborare este de un real folos” susţine primarul Ion Lungu > Termica a intentat o serie de acţiuni împotriva CL, cerând plata pierderilor cauzate de reţelele nemodernizate şi de neactualizarea tarifelor, vânzarea suprafeţei de 155 ha, cât şi anularea hotărârii AGA privind diminuarea capitalului social

Consiliul Local Suceava a votat încheierea unui act adiţional la contractul nr. 35036 din 30 decembrie 2013 prin care erau achiziţionate servicii de consultanţă juridică. În 2013, deliberativul municipal aproba alocarea a 150.000 de lei pentru contractarea unei case de avocatură care să reprezinte municipiul Suceava în procesele pe care acesta le avea cu societatea comercială Termica, transportatorul, distribuitorul şi furnizorul de agent termic de la acea dată. Contractul a expirat, iar din suma amintită s-au achitat servicii specializate de 75.000 de lei. De aceea, s-a considerat necesară perfectarea unui act adiţional la acesta, astfel încât reprezentarea în instanţă să nu înceteze. În cauză este Casa de avocatură „Rusu Sorin Dumitru”, până recent şeful Baroului avocaţilor din Suceava, primarul Ion Lungu susţinând că aceasta poate „da o mână de ajutor” Primăriei.

„A fost utilă această experienţă. Sunt procese pe care le-am câştigat, unele în stand by, iar altele în curs, pentru că este greu de lucrat cu foarte multe procese. Sigur, avem şi noi specialiştii noştri în Direcţia juridică, însă sunt procese foarte complexe, de natură comercială, iar această colaborare este de un real folos. Ca atare, în cadrul sumei aprobate acum 5 ani, este considerată necesară încheierea unui nou contrat până la limita sumei de 150.000 de lei” a explicat Ion Lungu.

Prin HCL nr. 325/2013, aleşii locali au aprobat iniţierea procedurilor legale privind achiziţionarea serviciilor de consultanţă, reprezentare în faţa instanţei, pregătirea şi elaborarea susţinerilor necesare pentru apărarea intereselor autorităţilor municipale în litigiile cu firma de termoficare din Lunca Sucevei. Primarul Ion Lungu arăta, la acea dată, că Primăria Suceava avea în structura Serviciului „Administrativ juridic” al aparatului propriu doar nouă consilieri juridici, fiecăruia dintre ei, specializaţi pe discipline diferite, revenindu-i o medie de 50 de dosare judecată de drept comercial, drept civil, contencios-administrativ, fiscal şi fond funciar. La toate acestea se adăuga cooptarea funcţionarilor executivului şi în alte activităţi, inclusiv în cea de executare silită şi de recuperare a creanţelor municipalităţii sucevene. „Faptul că în viitorul apropiat se prefigurează desfăşurarea unor litigii iniţiate de societatea comercială «Termica», în vederea reprezentării unitare a deliberativului local în cadrul acestor litigii apare drept utilă achiziţionarea unor servicii de reprezentare şi consultanţă juridică” punea în vedere, atunci, Ion Lungu. Iniţial, finanţarea serviciilor de consultanţă amintite trebuia să se facă în limita sumei de 100.000 de lei, însă la propunerea edilului-şef Consiliul Local a aprobat majorarea plafonului până la 150.000 de lei, motivat de faptul că o bună parte din banii pe care i-ar încasa casa de avocatură s-ar duce pe taxe şi impozite.

După intrarea în insolvenţă, Termica a intentat o serie întreagă de acţiuni împotriva CL Suceava, solicitând anularea unor hotărâri ale deliberativului, vânzarea suprafeţei de 155 ha, plata pierderilor cauzate de reţelele nemodernizate şi de neactualizarea tarifelor şi anularea unei hotărâri a AGA referitoare la reducerea capitalului social. De cealaltă parte, municipiul Suceava a acţionat Termica în instanţă în vederea recuperării bunurilor proprietate ale Serviciului de alimentare cu energie termică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: