Senatorul PSD Virginel Iordache:

Mai mulţi bani în buzunarele românilor, contribuţia actualei majorităţi la revenirea la normalitate a României

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a declarat că Guvernul îşi respectă promisiunile şi va mări salariile profesorilor conform programului de guvernare şi a Legii salarizării unice.

Astfel, el arată că profesorii urmează să primească în luna ianuarie 2019 un spor de 10% la salariu, iar sporul de suprasolicitare, de 10%, se va calcula de la 1 decembrie, profesorii primindu-şi banii în luna ianuarie 2019.

Parlamentarul sucevean prezintă prevederile Legii nr. 153, anexa I, art. 16: „Pentru personalul didactic de predare din învăţământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data de 1 decembrie 2018”, aceasta fiind o altă măsură luată pentru creşterea veniturilor salariale ale cadrelor didactice.

Virginel Iordache a mai arătat că în şedinţa solemnă a Guvernului desfăşurată la Albă Iulia s-a hotărât creşterea sumelor destinate finanţării Educaţiei cu cel puţin 15% anual, faţă de bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puţin 6% din PIB şi la devansarea creşterii salariale prevăzute în anul 2022, până la data de 1 septembrie 2020.

Totodată, Guvernul a decis acordarea a două salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală şi materiale didactice, dar şi acordarea unei sume de până la 5000 de euro pentru achiziţia şi modernizarea unei locuinţe, precum şi cumpărarea terenului necesar construcţiei pentru personalul didactic din mediul rural, iar cadrelor didactice cu o vechime efectivă în învăţământ de minimum 30 de ani li se acordă la pensionare şase salarii medii brute pe economie”.

El a explicat că, alături de medici, profesorii sunt cei cărora salariile şi condiţiile de muncă trebuie să le creeze acel confort care să-i determine să rămână în ţară şi să contribuie la modernizarea şi însănătoşirea sistemului de învăţământ din România.

„Mai mulţi bani în buzunarele profesorilor, mai mulţi bani în buzunarele medicilor, mai mulţi bani în buzunarele românilor înseamnă de fapt contribuţia actualei majorităţi la revenirea la normalitate a României” a declarat Virginel Iordache. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: