Pojorâta

Flăcări violente în bătătura unei gospodării

Un pârjol a transformat în scrum, luni, o mare parte din bătătura unei gospodării particulare situate pe raza comunei Pojorâta. Flăcările violente au izbucnit aproape de ora 11, iar militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pojorâta au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Conform datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, la sosirea echipajelor flăcările înghiţiseră deja trei anexe gospodăreşti, existând pericolul permanent de propagare a acestora la întreaga gospodărie. În ciuda efortului depus de pompieri, au ars adăpostul de animale, o magazie de materiale şi o bucătărie de vară, flăcările întinzându-se pe aproximativ 100 mp, interiorul magaziei pe 24 mp, aproximativ o tonă de fân, 5 mc lemn de foc, aparate electrocasnice, materiale textile şi alte bunuri, degradându-se pereţii şi tavanul bucătăriei de vară, obiecte de mobilier, pereţii adăpostului de animale şi alte bunuri. În incendiu au pierit şi zece păsări de curte. Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, o femeie în vârstă de 75 de ani, care a suferit arsuri de gradul II la nivelul feţei. După stabilizare, femeia a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului din Câmpulung Moldovenesc.

Cercetările efectuate ulterior au stabilit că tot necazul a pornit de la sistemul de gătit, cel mai probabil din cauza unor scăpări de gaze combustibile (butan). Din fericire nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti. Pompierii au salvat ce au mai putut, şi anume casa de locuit a proprietarei şi o construcţie anexă din bătătură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: