100 de minute legendare pentru Suceava

Ieri seară, Suceava a fost gazda unui eveniment inedit: 100 de artiști, din patru generații diferite, s-au unit într-o singură trupă, numită “100 pentru România”, la Casa de Cultură a Sindicatelor, care a fost neîncapătoare.

Florin Grigoraș, Mircea Baniciu, Dan Bittman, Cristi Minculescu, Adrian Despot, Călin Goia, Stefan Boldijar, Adrian Despot și Flavius Buzilă au adus în fața publicului de la Suceava cele mai cunoscute și îndragite piese din istoria muzicii romanești din trecut și până astăzi.

“Muzica deschide minți și atinge inimi, muzica unește acolo unde orice altceva pare sa dezbine! 100 de voci și instrumente diferite au cântat și simțit în același timp aceeași emoție și ne bucurăm foarte mult că ați fost alături de noi, în cadrul a 100 de minute de muzică legendară! Pentru o Romanie mai bună. Diferiți, dar ÎMPREUNĂ”, a spus Flavius Buzilă, managerul proiectului “100 pentru România”.

Accesul la eveniment a fost gratuit, în baza unui bilet de intrare cu valoare 0, pe care doritorii l-au putut downloada de pe https://www.bilete.ro/100-pentru-romania/100-pentru-romania-04-dec-2018.

În anul Centenarului, “100 pentru România” este un tribut unic adus muzicii și culturii românești; piese care au impactat societatea românească și românii de pretutindeni și au bucurat și inspirat generații întregi și încă o mai fac și astăzi.

Evenimentul face parte dintr-un proiect – premieră muzicală pentru România, organizat de Asociația Cultural – Artistică Hara și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Proiectul “100 pentru România” a cuprins patru evenimente: Sibiu (12 septembrie 18), București (24 octombrie 18), Cluj-Napoca (28 noiembrie 18) și evenimentul de aseară, de la Suceava (4 decembrie 18).

Centenarul n-ar trebui să fie doar prilej pentru vorbe frumoase, ci mai ales o ocazie pentru fapte care să inspire. Unirea nu înseamnă doar teritorii, ci mai ales <<cuget și simțiri>>, cum spuneau înaintașii. A fi uniți nu înseamnă a fi toți la fel, ci a avea un țel comun, acela de a nu fi doar români, ci români mai buni. Care contribuie, inspiră și dau mai departe. Pentru acesta am creat proiectul <<100 pentru România >>!” – a mai spus Flavius Buzilă.

Pentru mai multe detalii legate de eveniment: https://www.facebook.com/100pentruromaniaeveniment/.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: