Lupte greco-romane

Sportivii suceveni au încheiat anul cu performanţe de excepţie în Cupa României

 Juniorii II de la secţiile de lupte greco-romane de la LPS Suceava, CSM Suceava, CSŞ Rădăuţi şi CSM Bucovina Rădăuţi au încheiat competiţiile naţionale oficiale pe acest an cu finalele Cupei României, ce au avut loc la Târgu Jiu. În acest concurs, LPS Suceava a câştigat prin sportivii săi trei medalii, una de aur şi două de bronz, CSM Suceava, o medalie de bronz, CSŞ RădăuţI, una de aur, iar CSM Bucovina Rădăuţi, una de aur şi una de bronz. Din delegaţia suceveană, condusă de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru, luptătorul Cosmin Mihalache, de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, a fost surpriza plăcută a acestui concurs, după ce a câştigat medalia de aur la categoria 92 de kilograme. Component al lotului naţional de cadeţi, Cosmin a reuşit în finală să-l învingă pentru prima dată pe concurentul său direct de la lot ce a fost la europene şi mondiale, Andrei Barbul, din Satu Mare, şi nu oricum, ci prin superioritate tehnică, scor 10 – 1. Tot de la LPS Suceava, Teodor Vodă şi Pop Bogdan au reuşit să câştige medaliile de bronz, la categoria 45 de kilograme, respectiv 60 de kilograme. O evoluţie foarte bună a avut-o şi Ioan Bălan, de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, care a câştigat medalia de aur la categoria 65 de kilograme.

„A fost o competiţie foarte puternică, cu multe surprize, în care sportivii au reuşit procedee foarte dificile, ce necesită o mobilitate superioară. Una dintre surprize a fost şi Cosmin Mihalache, care şi-a învins eternul său adversar pentru prima dată, un sportiv cu experienţă mai mare în competiţiile internaţionale. Şi Ioan Bălan a reuşit o evoluţie peste aşteptări şi a câştigat finala prin superioritate tehnică, deşi nu era principalul favorit la aur. Mulţumim pentru sprijinul acordat Primăriei şi Consiliului Local Suceava, conducerii LPS şi CSM Suceava, profesorilor de la şcolile unde învaţă sportivii noştri, Sevi Caba (Restaurant Melody), Valentin Stănuţ, George Andronic şi Fiziomed Suceava”, a declarat antrenorul sucevean, Andrei Bolohan.

Luptătorii din Rădăuţi, pregătiţi de antrenorii Florin Rusu, Mihai Haiura şi Mihai Reman, au reuşit trei medalii la Cupa României, câte una de fiecare culoare. Astfel, Daniel Grigorean, de la CSŞ Rădăuţi, a câştigat aurul la 110 kilograme, Gheorghe Şcheul a câştigat medalia de argint la 45 de kilograme, iar Andrei Roman s-a ales cu medalia de bronz la categoria 92 de kilograme, ultimii doi fiind de la CSM Bucovina Rădăuţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: