Ministerul Finanţelor Publice:

Titluri de stat „Centenar”, ofertă către populaţie, la marea sărbătoare a românilor

> Valoarea nominală a unui titlu este de un leu, cu scadenţă la 2 ani, dobândă avantajoasă de 4,5%, veniturile aferente fiind neimpozabile

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Ministerul Finanţelor Publice lansează o emisiune aniversară de titluri de stat pentru populaţie, a treia în cadrul programului „Tezaur”, ediţia „Centenar”. Anunţul este făcut de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava, prin intermediul purtătorului de cuvânt Oana Violeta Apetrea, care precizează că valoarea nominală a unui titlu de stat este de un leu, cu maturitate de 2 ani, la o rată de dobândă foarte avantajoasă, de 4,5%, veniturile aferente fiind neimpozabile. Conform AJFP, pentru a veni în întâmpinarea celor interesaţi, după încheierea perioadei de subscriere, va fi organizată o tombolă prin care 1.000 de investitori în noua emisiune de titluri de stat vor fi selectaţi pentru a primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, acordat în perioada imediat următoare declarării câştigătorilor. Oana Violeta Apetrea face cunoscut că titlurile pot fi cumpărate de persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv de cele care au participat şi la emisiuni anterioare. În perioada 26 noiembrie – 14 decembrie, titlurile pot fi achiziţionate de la unităţile operative ale Trezoreriei statului, în intervalul 26 noiembrie – 13 decembrie prin reţeaua de oficii poştale din mediul urban, iar în perioada 26 noiembrie – 12 decembrie de la cele din mediul rural. Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei, dobânda se calculează anual şi se plăteşte la termenele din prospectul de emisiune. Lista câştigătorilor bonusului de dobândă va fi publicată pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice, fără a include detalii cu caracter personal. Câştigătorii bonusului de dobândă vor fi notificaţi de către MFP, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu poştal al Companiei Naţionale Poşta Română.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: