Simona Halep, cetăţean de onoare al oraşului Călăraşi

> Numărul 1WTA revine în circuit din ianuarie 2019

 Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii, Simona Halep, a primit ieri titlul de cetăţean de onoare al oraşului Călăraşi, în semn de apreciere pentru performanţele sale sportive.

Câştigătoarea titlului de Grand Slam de la Roland Garros în 2018, Simona Halep a primit distincţia la iniţiativa comunităţii aromâne din Călăraşi care numără 700 de persoane.

Miti Zardova este cel care, alături de familia Zicu, a propus autorităţilor locale acordarea titlului. Acesta are o relaţie de prietenie cu familia Simonei de 3 ani, de când a cunoscut-o la Turneul Campioanelor în Singapore, şi de atunci au păstrat legătura.

„Noi suntem o comunitate unită, iar faptul că suntem contemporani cu Simona nu poate decât să ne bucure. Simona Halep este o mândrie pentru toţi românii, acest lucru nu-l poate nega nimeni, iar titlul de cetăţean de onoare a fost o iniţiativă de bun-simţ. I-am propus mai întâi tatălui ei, care i-a transmis Simonei dorinţa noastră. A acceptat pe loc şi s-a declarat foarte bucuroasă. Demersul a continuat la autorităţile locale care ne-au sprijinit, iar pe 22 noiembrie hotărârea a fost votată de consilierii locali”, a precizat Miti Zardova.

Călărăşenii au primit-o pe Simona cu bucurie, muzică armânească şi cu multe aplauze, chiar dacă aceasta a ajuns cu greu la întâlnire, din cauza ninsorilor. Comunitatea aromână din oraş a întâmpinat-o la Drajna, la ieşirea de pe Autostrada Soarelui, acolo unde, de la Bucureşti şi Constanţa, au venit toţi cei apropiaţi sportivei.

Tot astăzi, Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de FED Cup a României, a dat veşti bune despre starea de sănătate a Simonei Halep, care va reveni în circuitul WTA din luna ianuarie 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: