Şedinţa solemnă la Centenarul Unirii Bucovinei cu România a început în sunetele clopotelor Putnei şi Voroneţului

> Gheorghe Flutur: De aici, de la Suceava, să dăm un semnal de unitate în toată ţara. Bucovina a fost model şi poate fi model

 Şedinţa solemnă a Consiliului Judeţean Suceava, prilejuită de Centenarul Unirii a început imediat după ce, la ora 12, clopotele Putnei şi ale Voroneţului au anunţat împlinirea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vizibil emoţionat, a dat citire Declaraţiei de Unire care a fost adoptată în urmă cu 100 de ani de Congresul General al Bucovinei.

„E o pagină de istorie pentru noi toţi. (…) Întâmpinăm centenarul cu emoţie, cu evlavie, cu smerenie şi cu realizări. Din cei 100 de ani ai Centenarului, Bucovina întreagă a fost doar 21 de ani. Este o realitate dureroasă a istoriei” a spus Flutur.

El a mulţumit tuturor celor care au lăsat o amprentă frumoasă asupra Bucovinei, fie că e vorba de instituţii, de primari, de membri ai Consiliului Judeţean, foşti preşedinţi ai CJ Suceava, parlamentari.

„Trebuie să ne dăm mâna şi, poate, de aici, de la Suceava, să dăm un semnal de unitate în toată ţara. Bucovina a fost model şi poate fi model” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Flutur a spus că centenarul este întâmpinat în judeţul Suceava cu realizări, cu investiţii curajoase, anunţând investiţia de la ambulatoriul SJU Suceava, extinderea terminalului aeroportului, laboratorul de restaurare, dar şi obţinerea avizului integrat de mediu pentru depozitul ecologic Moara. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: