IEH a premiat singura educatoare care predă în limba maternă copiilor români din Cernăuţi

La recepţia organizată de Consulatul General al României din Cernăuţi în data de 27 noiembrie 2018, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” (IEH) pentru românii de pretutindeni, instituţie subordonată Ministerului Românilor de Pretutindeni, a acordat un premiu special (de excelenţă) doamnei Matiaş Svetlana Vasilisa. Aceasta este educatoarea unicei grupe mixte de grădiniţă cu predare în limba română din oraşul Cernăuţi.

Premierea a fost făcută de domnul senator Şerban Nicolae, prezent la eveniment.

Demersurile pentru deschiderea unei grădiniţe separate cu predare în limba maternă nu sunt pe cale de realizare în viitorul apropiat. Astfel, doar cei circa 30 de copii de toate vârstele preşcolare au pregătire pentru şcoala cu predare în limba română din această grupă, care este coordonată în condiţii dificile de doamna educatoare Matiaş Svetlana Vasilisa.

„Eu vă mulţumesc foarte mult pentru premiu! Nici nu am visat aşa ceva. Eu la grupa aceasta lucrez nu de mult timp, dar copii aceştia îmi sunt tare scumpi. Este greu că sunt de una singură la grupa cu limba română, în care avem copii de toate vârstele. Aş fi tare bucuroasă dacă ar mai veni o colegă la grupă, să ne ajutăm. Dar cât sunt singură aşa mă stărui să îi învăţ pe copii să poată gândi şi vorbi în limba maternă” a declarat educatoarea Svetlana Vasilisa Matiaş

Ca urmare a întregii activităţi educaţionale derulate în folosul copiilor români din regiunea Cernăuţi şi a aportului deosebit, constant şi eficient la menţinerea şi promovarea identităţii româneşti, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” a acordat doamnei Matiaş Svetlana Vasilisa un premiu în valoare de 500 de euro. (Departamentul de Comunicare al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Ministerul Românilor de Pretutindeni)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: