Expoziţie la fosta Uzină de Apă

„Patrimoniul Centenarului”

 La sediul Filialei Nord-Est a Ordinului Arhitecţilor din România şi a Sucursalei Suceava – Botoşani a Uniunii Arhitecţilor din România, la fosta Uzina de Apă din Suceava (str. Apeductului nr. 4), s-a vernisat expoziţia „Patrimoniul Centenarului”.

Expoziţia cuprinde câteva zeci de panouri cu principalele lucrări şi proiecte de arhitectură şi urbanism, remarcabile pentru evoluţia domeniului din zona Sucevei şi Bucovinei. De asemenea sunt prezentate şi lucrări de arhitectură realizate în perioada interbelică şi aflate pe teritoriul României de atunci respectiv în zonele Cernăuţi, Chişinău (Basarabia) şi Balcic (Cadrilater) şi care prin valoarea lor marchează istoria arhitecturii noastre.

Sunt prezentate şi personalităţi care au realizat opere marcante, originale sau restaurări de monumente istorice, în zona Sucevei şi Bucovinei, precum arhitecţii Karl Romstorfer, Nicolae Porumbescu, Ioana Grigorescu sau Virgil Antonescu.

Un spaţiu amplu a fost rezervat perioadei anilor 1920 – 1930, când arhitectura noastră a evoluat rapid de la stilul neoromânesc târziu, epocă în care creaţia arhitecturală românească s-a ridicat, realmente, la un nivel valoric european.

De asemenea, sunt prezentate construcţii realizate în anii 1960 – 1970, perioada regimului comunist în care, totuşi, a existat un anumit „dezgheţ” cultural care a permis evoluţii benefice şi în domeniul arhitecturii şi urbanismului.

Evenimentul dedicat aniversării Centenarului Marii Uniri se adresează atât profesioniştilor avizaţi cât şi publicului larg interesat de contactul cu istoria arhitecturii contemporane româneşti. Expoziţia este deschisă între orele 10 şi 15, până în data de 12 decembrie a.c. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: