Platforma Unionistă Acţiunea 2012:

Nu se va organiza niciun protest la Alba Iulia de Ziua Naţională

Cerem taberelor politice să rămână în afara Cetăţii Unirii

 Platforma Unionistă Acţiunea 2012, organizatoarea Marşului Unirii din 1 Decembrie, de la Alba Iulia, anunţă că nu se va organiza niciun protest cu ocazia Zilei Naţionale şi cere diferitelor tabere politice să rămână în afara Cetăţii Unirii.

„Avem 364 de zile din an în care să ne certăm între noi. Pe 1 Decembrie lăsăm la o parte toate divergenţele şi ne unim pentru a cinsti Ziua Naţională. Nu contează nici cazările, nici meniul, nici abuzurile comise de diferite instituţii devenite stat în stat. Delegaţii de la Marea Adunare Naţională de acum 100 de ani nu şi-au pus aceste probleme şi au făcut ce trebuie. Acum nu avem conducătorii care să se ridice la înălţimea înaintaşilor, dar măcar putem onora cum se cuvine unioniştii anului 1918. Îi invităm la Alba Iulia, în faţa Gării, la ora 8, doar pe cei care înţeleg acest lucru: de la maramureşenii, sătmărenii şi covăsnenii care vin cu căruţele, până la fraţii noştri basarabeni şi bucovineni care se află în afara hotarelor de azi” a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Alături de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, vor veni să participe la Marşul Unirii membrii Asociaţiei Diaspora Europeană, reuniţi din statele europene la Vama Borş. De asemenea, mii de basarabeni şi nord-bucovineni se alătură marşului. Zeci de autocare pornesc vineri seară din Chişinău, altele urmând să vină alături de localităţile din ţară cu care sunt înfrăţite.

Spre Alba Iulia, grupuri de iniţiativă din diferite judeţe au pornit pe jos, cum este cazul fostului deputat din Bălţi, Ion Mărgineanu, sau cu căruţele, pentru a participa la Ziua Naţională de la Alba Iulia. Unioniştii reiterează că în cadrul Marşului Unirii, care va porni de la ora 8 dimineaţa, din faţa gării, pe jos, spre Cetatea Unirii, nu va exista niciun protest, nici faţă de jandarmerie, nici faţă de vreo tabără politică. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI