În acest an

Elevii suceveni vor primi corn şi lapte doar 5 zile, înainte de vacanţă

Aplicarea programului guvernamental „Cornu şi laptele” este în mare întârziere în judeţul Suceava, existând premisele ca acesta să fie pe deplin funcţional din 20 ianuarie 2019. Cel puţin aşa a arătat preşedintele Gheorghe Flutur, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean. El crede însă că, în conformitate cu un „calendar” actualizat, produsele cu pricina ar putea ajunge în şcoli mai repede. „Din fericire cred că vom da chiar din anul acesta. Au fost nişte proceduri pe care a trebuit obligatoriu să le urmăm, precum şi anumite modificări la care să dăm răspunsuri” a precizat şeful CJ.

La rându-i, Irina Vasilciuc, administratorul public al judeţului, subliniază că de vină sunt modificările legislaţiei privind achiziţiile publice, însă, odată cu introducerea contractelor multianuale, aceste întârzieri nu se vor mai repete. „Procedurile sunt în curs finalizare, acest lucru este finanţat de bugetul Consiliului Judeţean şi sperăm că, în ultimele 5 zile acestui an, vor fi acordate, provizoriu, aceste produse în şcoli, urmând a intra apoi în plin, din anul bugetar viitor. În acest moment suntem în situaţia că avem un contract multianual, fiind prima dată la Consiliul Judeţean, şi vrem să rezolvăm aceste sincope de termene impuse de legislaţia în materie de achiziţii publice. Nu cred că ne vom mai confrunta cu această problemă de întârziere în anii viitori” explică administratorul judeţului. Gheorghe Flutur reliefează că legislaţia specifică a fost modificată în luna aprilie, normele de aplicare au apărut cu întârziere, schimbând regulile procedurilor de achiziţie publică. Potrivit lui, situaţii de acest gen sunt întâlnite în mai multe judeţe ale ţării, însă „unele şi-au asumat şi au dat din alte surse, dar nu se ştie cât de legal este”. De altfel, Irina Vasilciuc susţine că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a respins „fără motiv”, de două ori la rând, documentaţia de la Suceava. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: