Proteste în Vama Siret – Porubne, zona ucraineană

> Din cauza unei legi care obligă posesorii de autoturisme aflaţi în tranzit să plătească o garanţie care acoperă costul taxei vamale pentru autoturism

O acţiune de protest se afla ieri în desfăşurare în punctul de trecere a frontierei Siret – Porubne, în zona ucraineană, faţă de noua lege care priveşte posesorii de autovehicule importate şi înmatriculate cu numere europene, informează Bucpress.eu, care precizează că şeful Departamentului principal al Poliţiei Naţionale în regiunea Cernăuţi, Anatolii Dmitriev, şi preşedintele Consiliului Regional, Ivan Muntean, au convocat o şedinţă a Centrului pentru situaţii de urgenţă pentru a discuta situaţia creată la punctul de trecere a frontierei.

Şeful Poliţiei şi preşedintele Consiliului Regional s-au întâlnit cu organizatorii pichetului la punctul de trecere a frontierei Porubne din regiunea Cernăuţi şi s-a concluzionat că e nevoie să fie soluţionată situaţia care s-a creat în urma adoptării noii legislaţii.

Centrul de situaţii de urgenţe a decis instalarea mai multor corturi ca protestatarii să se poată încălzi.

În zonă, poliţiştii asigurau redirecţionarea autovehiculelor. Potrivit sursei citate, nu s-a înregistrat niciun caz de încălcare a legii.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a semnat o lege potrivit căreia autovehiculele care intră în Ucraina în regim „tranzit” trebuie să li se aloce o sumă de bani care să acopere costul preconizat al taxei vamale la introducerea autoturismului în ţară. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: