La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a III-a ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice Capture The Flag

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat, împreună cu partenerii săi, în perioada octombrie-noiembrie a.c., cea de a III-a ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice, CTF-USV 2018 (Capture The Flag). Potrivit unui comunicat al USV, după o etapă de calificări, care a avut loc în perioada 25-26 octombrie şi la care au participat 30 de echipe de la 11 universităţi din România, Republica Moldova şi Ucraina, au fost selectate zece echipe finaliste care au concurat în cadrul competiţiei on-site, ce a avut loc în intervalul 22.11 – 23.11.2018. Platforma de concurs a fost disponibilă pentru concurenţi continuu, timp de 24 de ore.

„Competiţia a constat în rezolvarea unui număr de probleme de securitate informaţională, cu dificultate progresivă, urmată de găsirea unor coduri (flags) prin penetrarea unor aplicaţii web sau sisteme cu vulnerabilităţi induse. Concurenţii utilizează soluţii de investigare diverse, într-un mediu virtual găzduit pe o platformă informatică dedicată. Fiecare problemă rezolvată aduce un punctaj, astfel încât, după finalizarea probelor, este generat automat un clasament. Punctajul final este validat după analiza rapoartelor elaborate de echipe. Pregătirea problemelor de concurs şi evaluarea rezultatelor obţinute este asigurată imparţial, de parteneri din mediul economic cu experienţă în domeniul securităţii informaţionale, coorganizatori ai manifestării” au precizat reprezentanţii USV.

Vineri, 23 noiembrie a.c., în prezenţa conducerii Universităţii, a avut loc festivitatea de premiere.

Astfel, o echipă a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a ocupat locul II. Aceasta a fost formată din următorii studenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor: Alexandru Duduman, Sebastian Pamparău, Cristian Hreniuc şi Alexandru Dascălu.

Pe locul I s-a clasat o echipă a Universităţii Politehnica Bucureşti, iar pe locul al III-lea o echipă a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Concursul a fost organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, împreună cu parteneri din mediul economic, Safetech Innovations Bucureşti şi Assist Software Suceava. Concursul a beneficiat de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al Netcom Active Suceava şi al Cisco România. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: