Pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive şi consumului de alcool

Amplă acţiune în sistem integrat a poliţiştilor rutieri din Suceava, Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Bistriţa-Năsăud

> Au fost aplicate peste 500 de amenzi şi s-au ridicat 34 de permise de conducere

 Viteza excesivă şi consumul de alcool la volan sunt în continuare unele din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, anunţă Poliţia Judeţeană Suceava, care precizează că pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de disciplină rutieră pe raza judeţului Suceava, în cursul zilei de vineri, în intervalul orar 12 – 20, şi de sâmbătă, în intervalul orar 16 – 0, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul IPJ Suceava, precum şi poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, IPJ Iaşi, IPJ Neamţ şi IPJ Botoşani, au executat acţiuni punctuale, în sistem integrat, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier şi criminogen ridicat.

Astfel, au fost aplicate 508 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 308.845 lei şi au fost ridicate 34 de permise de conducere pentru viteză, alcool, depăşiri neregulamentare şi alte abateri.

Starea tehnică a vehiculelor a fost o prioritate a poliţiştilor, fiind reţinute 43 de certificate de înmatriculare şi 17 seturi de plăcuţe de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au constatat în flagrant opt infracţiuni, toate la regimul rutier.

Poliţia Suceava exemplifică în acest sens cazul unui bărbat care a fost depistat în trafic pe str. Victoriei din oraşul Vicovu de Sus, la volanul unei maşini, fără a poseda permis de conducere. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţia Suceava mai arată că un bărbat din Arbore a condus autoturismul pe DJ 198 având o alcoolemie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal. Un alt bărbat a condus autoturismul pe DJ 174F Şaru Dornei, iar la controlul efectuat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave, avertizează Poliţia Suceava. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: