Starul bollywoodian Amitabh Bachchan, artistul preferat al fermierilor indieni, după ce le-a plătit datoriile la bănci

Starul bollywoodian Amitabh Bachchan a devenit recent artistul preferat al fermierilor indieni după ce a anunţat că a achitat împrumuturi bancare ale acestora în valoare totală de 40 de milioane de rupii (560.000 de dolari), într-o perioadă în care crizele din agricultură îi aruncă pe numeroşi muncitori din zonele rurale într-o sărăcie extremă, informează Thomson Reuters Foundation.

Fermierii indieni au fost profund afectaţi de scăderea preţurilor produselor alimentare, îngheţarea salariilor, preţurile carburanţilor ce au atins niveluri record şi costurile ridicate ale substanţelor cu rol de fertilizare. Peste 12.600 de fermieri şi muncitori din agricultură s-au sinucis în India în anul 2015, reprezentând aproximativ 10% din totalul sinuciderilor din această ţară, unde 60% din sinucideri sunt cauzate de faliment şi datorii, potrivit statisticilor oficiale.

Amitabh Bachchan, unul dintre cei mai apreciaţi actori din cinematografia indiană, a dezvăluit pe blogul său în această săptămână că a ajutat 1.398 de fermieri din Uttar Pradesh, un stat din nordul Indiei, şi a spus că procedând astfel a fost animat de „un sentiment de împlinire”. „Recunoştinţa se sprijină pe dorinţa de a elimina unele dintre poverile care continuă să îi apese pe fermieri… şi pacea interioară pe care o generează atunci când dorinţa îţi este împlinită”, a adăugat starul indian în acel mesaj online.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: