Pentru sărbătorirea Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara

Municipiul Suceava, pavoazat cu peste 1000 de steaguri şi „cocarde” tricolore

 > Marian Andronache: Dorim să transmitem un mesaj puternic de unire în jurul simbolurilor naţionale

Autorităţile locale sucevene au început pregătirile pentru sărbătorirea Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara, deja amplasându-se peste 1000 de steaguri şi „cocarde” tricolore în mai multe zone ale oraşului.

Viceprimarul Marian Andronache a declarat că au fost amplasate pe axul principal al municipiului, dar şi în zona centrală, 1000 de steaguri, dintre care jumătate sunt steaguri tricolore, alte 300 sunt ale Uniunii Europene şi 200 cu însemnul heraldic al municipiului Suceava.

Totodată, pe platoul central al municipiului, unde se vor organiza, în 28 Noiembrie, mai multe manifestări, au fost montate „cocarde” tricolore (steaguri tricolore semicirculare festive), astfel de „cocarde” fiind montate şi în zona sediului Primăriei Suceava.

La statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare, unde se va desfăşura un moment important din cadrul manifestărilor de la 28 Noiembrie, au fost montate atât „cocarde” tricolore, cât şi trei drapele ale României, Uniunii Europene şi municipiului Suceava.

„Centenarul Unirii Bucovinei cu Ţara este un moment important pentru toţi locuitorii Sucevei, este un moment unic, iar prin pavoazarea oraşului cu drapelele tricolore şi cocardele tricolore dorim să transmitem un mesaj puternic de unire în jurul simbolurilor naţionale, să întărim sentimentul naţional” a spus viceprimarul Marian Andronache. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: