Viceprimarul Lucian Harşovschi:

În Suceava, deşeurile municipale se colectează selectiv

> În containerele galbene se pot colecta doar hârtie, plastic, metale şi sticlă, iar în cele gri, celelalte deşeuri menajere

 Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a atras atenţia sucevenilor că odată cu noul contract de salubrizare menajeră din municipiu, colectarea deşeurilor municipale se face selectiv, respectiv deşeuri reciclabile în containere separate de cele cu deşeuri menajere.

El a spus că a început deja amplasarea noilor eurocontainere, în aşa fel încât de luni, 26 noiembrie, atunci când noul contract va intra în vigoare, sucevenii să observe o schimbare în bine a modului de colectare a deşeurilor.

Viceprimarul a menţionat că toate cele 233 de amplasamente vor avea containere pentru colectare selectivă de culoare galbenă, inscripţionate cu: „Deşeuri reciclabile” pentru cele reciclabile, iar cele gri sunt pentru deşeurile menajere. Totodată, maşinile vor fi inscripţionate special şi vor ridica separat doar ceea ce este reciclabil.

„Este momentul zero pentru a face colectare selectivă şi rog sucevenii să ne sprijine în acest demers”, a spus Harşovschi.

Viceprimarul a mai anunţat că asociaţiile de proprietari vor primi, joi, înştiinţări că se începe colectarea selectivă a deşeurilor municipale.

Lucian Harşovschi a mai declarat că speră ca în scurt timp sucevenilor să le intre în obişnuinţă colectarea selectivă.

El a spus că deşeurile reciclabile sunt hârtie, sticlă, metal şi plastic şi vor fi colectate în containerele galbene, iar celelalte deşeuri vor fi colectate în containerele gri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: