Rezultatul numărătorii oficiale:

Aproape un milion de pachete cu ţigări de contrabandă confiscate în Vama Siret

> Lucrătorii vamali din PTF Siret primiseră informaţii despre transportul de contrabandă de la IGPF

Aproape un milion de pachete cu ţigări de contrabandă a fost rezultatul oficial al inventarierii efectuate în urma descoperirii a două tiruri marca DAF, încărcate cu ţigarete de provenienţă extracomunitară. Totul s-a petrecut, conform Biroului de presă din cadrul STPF, pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri, „ca urmare a exploatării datelor şi informaţiilor deţinute la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, ocazie cu care lucrătorii Punctului de Trecere a Frontierei Siret au efectuat un control amănunţit asupra a două automarfare încărcate cu rigips şi vată minerală, în care se aflau trei cetăţeni polonezi”. După capturarea produselor de contrabandă şi inventarierea lor, a rezultat că în cele două autovehicule era ascunsă, în plăcile de rigips şi vată minerală, cantitatea totală de 941.027 pachete cu ţigări (476.117 în primul autocamion şi 464.910 în cel de-al doilea). Produsele din tutun au fost confiscate, iar tirurile au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră până la finalizarea cercetărilor. În plus, cei trei polonezi, şoferii automarfarelor, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, pe numele lor fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

Cetăţenii polonezi erau siguri că nu vor avea probleme când vor trece prin vamă, aşa că automarfarele erau burduşite cu ţigări. Ei au intrat în PTF Siret în jurul orei 1, având „câteva mii de baxuri, ascunse, prin metoda capac, în coletele cu materialele de construcţii”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: