Proiect în beneficiul a 300 de tineri NEETs

La Palatul Administrativ Suceava, „Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina”, miercuri, 14 noiembrie a.c., a anunţat oficial deschiderea proiectului „Dezvoltarea unei platforme de angajare prin ucenicie”, finanţat în cadrul granturilor SEE şi norvegiene, prin Fondul pentru Ocuparea Tinerilor, Programul Active Youth. Proiectul este implementat în parteneriat cu Fundacio Privada Pere Closa, ONG din Spania, ZISPB Human Resources Monitoring and Development Bureau, ONG din Lituania, Koispe Diadromes, Cooperativă socială din Grecia şi KLOS Sp., Cooperativă socială din Polonia.

„Întrucât în zilele noastre, tinerii NEETs (cei care, din diverse motive, nici nu învaţă, nici nu lucrează – n.n.) se adaptează din ce în ce mai greu presiunii unui loc de muncă sau nu sunt incluşi în diverse activităţi lucrative fie din cauze unei educaţii precare, a unei dizabilităţi fizice sau psihologice, a sărăciei, în cazul celor din mediul rural, lipsa competenţelor sau simplul fapt că nu constituie un grup atractiv pentru angajatori, de aici şi nevoia pe care a fost fundamentat proiectul de faţă” am fost informaţi printr-un comunicat de presă.

„Proiectul îşi propune crearea şi pilotarea, într-un cadru transnaţional comun de instruire, a unui program de dezvoltare profesională printr-un model-pilot de evaluare a competenţelor în baza experienţei de lucru pentru competenţele existente şi formare la locul de muncă pentru 300 de tineri NEETs, cu vârste cuprinse între 24 şi 29 de ani, provenind din rândul tinerilor cu dizabilităţi, abandon şcolar, abilităţi de muncă scăzute, romi sau migranţi. Vom sprijini instruirea tinerilor prin sesiuni de ucenicie în cadrul unor întreprinderi sociale care sunt preocupate de schimbările sociale şi care se numesc WISE (Work Integration Social Enterprise), cu traineri preocupaţi doar de dezvoltarea acestora, perioadă urmată de stagii de internship real în firme private şi sprijin permanent pentru accesarea pieţei forţei de muncă” ne-au mai transmis iniţiatorii proiectului. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: