Un punct de vedere

În politică cresc adversităţile, duşmăniile şi abaterile de la normalitate

Suntem în anul când aniversăm 100 de ani de la Marea Unire din 1918 şi care este cunoscut peste tot în mass-media drept Centenarul Marii Uniri. Anul 2018 ar trebui să fie anul cunoaşterii, comunicării şi comuniunii între toţi românii, indiferent de apartenenţa politică, stare socială, naţionalitate sau aspiraţii viitoare. Suntem la 100 de ani de la Unire ! O aniversare asemănătoare ca simetrie în timp va avea loc peste o altă sută de ani ! Ne pare rău că politica noastră s-a amestecat cu această aniversare şi asistăm la momente, întâmplări sau evenimente care nu onorează o atât de elevată aniversare şi un popor cu o înaltă, demnă şi frumoasă istorie milenară. Nu ne propunem să delimităm sau să definim vinovăţii. Evocăm doar realităţi.

La o recentă conferinţă de presă cu jurnalişti de frunte din presa românească, domnul preşedinte Klaus Iohannis a avut o exprimare ieşită mult din normalitate. De fapt această exprimare a fost şi începutul şi sfârşitul intervenţiei domniei sale, singurul om cu rol de mediator în România, rol stabilit prin Constituţie: ”Un infractor care s-a cocoţat în fruntea partidului şi a statului”. Această sintagmă de „un infractor” a fost repetată de patru ori şi s-a referit la preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, respectiv domnul Liviu Dragnea. Şi afirmaţia a fost făcută atunci când reporterii l-au întrebat pe domnul preşedinte ce părere are despre cele nouă dosare penale care i-au fost întocmite şi care au fost clasate prin grija domnului procuror Augustin Lazăr şi despre care a spus doar că sunt un fel de fake news, adică minciuni.

Creşterea economică în România evidentă în Uniunea Europeană, creşterea pensiilor şi a salariilor şi repararea unor inechităţi, promovarea programului de guvernare cu care PSD a venit la guvernare, îmbunătăţirea modului de administrare în judeţe, municipii, oraşe şi comune şi atragerea de fonduri europene, toate au fost calificate direct de către liderul PNL, Ludovic Orban, drept “politica toxică a guvernării PSD-ALDE”.

În vreme ce în Coaliţia PSD-ALDE a început să se discute despre candidatul la Preşedinţie, unul comun sau separat pentru cele două partide din coaliţie, DNA a întocmit un dosar împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu-posibilul candidat la alegerile prezidenţiale din anul 2019 ! Un asemenea demers adus în prim planul vieţii publice după zece ani de la presupusa mită de 800 de mii de dolari luată de către Călin Popescu-Tăriceanu, nu necesită nici documentare, nici cercetări şi nici expertiză politică pentru orice român de bună credinţă reprezintă o duşmănie la adresa unui posibil candidat la preşedinţie. Oare ce vor mai inventa partidele PNL, USR şi PMP în următoarele etape premergătoare alegerilor din anul 2019 ? Este grav nu numai faptul că se construiesc dosare, se inventează de către Opoziţie împrejurări politice duşmănoase, violente şi agresive la adresa Guvernării social-democrate, dar sunt mereu abătute eforturile pentru aplicarea programului de guvernare care este în folosul românilor, al progresului economic şi social şi chiar al Uniunii Europene.

USR vine în completare cu negări şi acuzaţii pentru orice realitate în care este implicat PSD sau liderii Coaliţiei PSD-ALDE. De la preşedintele Barna şi până la ultimul membru al partidului „salvator”, toţi vorbesc la fel, având drept caracteristică violenţa în exprimare. Partidul domnului Băsescu în ultima vreme nu se mai aude şi scăderea în sondaje este evidentă. Ceea ce a rămas ca exprimare a PMP sunt ieşirile fostului preşedinte care vine să explice problemele politice „mai grele pentru noi”, să ofere „cu generozitate” îndemnuri, sfaturi şi soluţii şi să ne spună cât de mare preşedinte a fost domnia sa în cei zece ani, cei mai mulţi nelegitimi şi ale căror urmări nu se vor repara nici în 20 de ani de-aici încolo.

Întâlniri în locuri neştiute, puneri la cale a unor încercări de răsturnare a Guvernului, scenarii antidemocratice de tot felul, sunt actualele preocupări ale PNL şi liderilor acestuia. Sunt speculate şi unele neînţelegeri din conducerea PSD – unii lideri orgolioşi şi doritori de a deveni şi „mai mari” în viaţa politică şi publică.

De folos pentru cetăţeanul român rămâne preocuparea pentru punerea în practică a programului de guvernare, pentru buna comunicare şi conlucrare în interiorul PSD şi a Coaliţiei PSD-ALDE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: