Finanţele publice sucevene au încasat cu aproape 4% mai mult decât şi-au propus

> La bugetul statului au intrat şi circa 71 de milioane de lei, adunaţi de pe urma executărilor silite, respectiv a somaţiilor, sechestrelor pe bunurile mobile şi a celor pe bunurile imobile

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava a încasat, în primele 9 luni ale anului, venituri bugetare în valoare de 1204,25 de milioane de lei, cu 44,64 de milioane de lei peste nivelul programat pentru această perioadă, unul de 1.159,61 de milioane de lei. Astfel, relevă o analiză a instituţiei, gradul de realizare a programului de încasări pentru cele dintâi trei trimestre ale acestui an a înregistrat o depăşire de 3,85%. Conform datelor AJFP Suceava, dacă la finele anului 2017 arieratele recuperabile ale persoanelor juridice totalizau 102,73 de milioane de lei, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie acestea au fost diminuate până la 56,73 de milioane de lei. Dacă ne referim la persoanele fizice, arieratele recuperabile aflate în sold la sfârşitul anului 2017 erau de 27,69 de milioane de lei, reducerea fiind una până la 21,13 milioane de lei, după primele trei trimestre ale anului în desfăşurare.

Analiza Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava reliefează că prin aplicarea măsurilor de executare silită, respectiv a somaţiilor, popririlor, sechestrelor de bunuri mobile şi de bunuri imobile, la bugetul statului s-au încasat 71,05 milioane de lei. „S-au luat măsuri pentru încasarea recuperării arieratelor, cât şi de îmbunătăţire a procedurilor de valorificare a bunurilor în cadrul executărilor silite, insolvabilităţii şi stabilirii răspunderii solidare” se precizează în informarea AJFP Suceava.

La începutul trimestrului al patrulea din 2018, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice urmărea derularea a 346 de eşalonări la plata obligaţiilor bugetare restante. Arieratele totale eşalonate la plată, cuprinzând şi dobânzile aferente perioadei de eşalonare, atingeau 59,43 de milioane de lei, suma rămasă de încasat fiind de 45,45 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: