Într-un moment în care mesajele eurosceptice încep să apară în spaţiul public din România

E timpul să dăm un răspuns ferm pentru susţinerea parcursului european al ţării noastre

> Este de părere liderul PES activists Suceava, Gabriel Costache

Peste 300 de reprezentanţi PES activists România din toată ţara s-au adunat sâmbătă la Timişoara, la sala Europa a Centrului Regional de Afaceri, pentru a discuta despre parcursul european al României.

Cu acest prilej, PES activists România a lansat campania de informare „Democraţia europeană” privind viitoarele alegeri pentru Parlamentul European.

„Într-un moment în care mesajele eurosceptice încep să apară în spaţiul public din România, este timpul să dăm un răspuns ferm pentru susţinerea parcursului european al ţării noastre, de aceea am adoptat cu această ocazie rezoluţia «România trebuie să îşi continue parcursul european!», prin care se reiterează contribuţia importantă a social-democraţilor români la aderarea la UE, promovând o nouă cale a dialogului şi participării inteligente la procesul decizional european în vederea realizării unei Românii puternice în Uniunea Europeană” a declarat Gabriel Costache, coordonator PES activists Suceava.

El a arătat că, în acest sens, PES activists România, organizaţie compusă din peste 10.000 de membri şi simpatizanţi social-democraţi din România, îşi propune să susţină parcursul european al României, aşa cum a făcut-o în ultimii 11 ani, lansând campania de informare „Democraţia europeană”, despre mizele apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European din luna mai 2019.

„Ne dorim o Românie puternică în Uniunea Europeană, iar pentru a face acest lucru trebuie să creştem nivelul de cunoaştere a procesului decizional european, să respectăm practicile, cutumele şi tradiţiile europene şi să rămânem ataşaţi valorilor comune europene. Interesele naţionale sunt convergente cu cele europene, iar corelarea între cele două planuri se poate face şi mai bine dacă există o comunicare eficientă şi un dialog constructiv şi mai ales profesionist. Alegerile pentru Parlamentul European din luna mai 2019 sunt mai importante ca niciodată, pentru că au ca miză viitorul Uniunii Europene” a declarat Victor Negrescu, preşedintele-coordonator naţional al PES activists România.

Campania „Democraţia europeană” va consta în difuzarea de materiale informative despre Uniunea Europeană, discuţii cu cetăţenii şi amplasarea unor panouri în marile oraşe pentru preluarea ideilor exprimate de cetăţeni referitoare la apartenenţa la UE şi alegerile europarlamentare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: