Despre prevenirea abuzurilor şi violenţei, la Şcoala Gimnazială „Artur Gorovei” Buneşti

Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative a propus şcolilor din România „Campania 19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor”. În perioada 1 – 19 noiembrie, 50 de elevi din cinci clase ale Şcolii „Artur Gorovei” din Buneşti au desfăşurat mai multe activităţi interactive cu privire la acţiunile de prevenire a abuzurilor şi violenţei la nivel şcolar.

Elevii clasei a VI-a, coordonaţi de prof. Elena Guliga şi prof. Ania Lina Mocanu, au realizat un atelier de creaţie pe tema „Agresivitate şi violenţă”, în urma căruia mesajele „Agresivitatea costă!”, „Violenţa sfâşie, iubirea reface!” şi altele asemenea au fost aşezate pe un afiş de mari dimensiuni, la vedere, în sala de clasă.

 Pe aceeaşi temă au lucrat şi elevii clasei a VII-a, realizând câteva planşe foarte reuşite cu tema „Palmele care nu lovesc!”.

 În discuţiile coordonate de subsemnatul, s-a făcut diferenţa între joacă, sport şi agresivitate.

 Întreg colectivul clasei a VIII-a, împărţit pe patru grupe de lucru, a dezbătut şi argumentat prin imagini necesitatea „Drepturilor copiilor în lumea de azi!”. Având ca suport Carta drepturilor omului, copiii, îndrumaţi de Florentina Onea, profesorul lor diriginte, au dezbătut şi aplicat pe un afiş articole care atestă drepturile lor într-o ţară ideală. Speranţa într-o lume fără riscurile războiului începe de la respectarea drepturilor tuturor oamenilor, indiferent de vârstă, clasă, educaţie etc.

 Elevii clasei a VII-a, coordonaţi de directorul şcolii, prof. Dorina Todirică, şi de prof. Liviu Butnari, dirigintele clasei, au dezbătut tema „Pericolele comunicării virtuale”, în condiţiile în care accesul la comunicarea virtuală este acum la îndemâna tuturor elevilor, mulţi dintre părinţi sau bunici neutilizând aceste tehnici electronice informaţionale. S-au tras semnale de alarmă serioase cu privire la necesitatea comunicării virtuale, la limitele acesteia şi la balanţa dintre pericole şi beneficii.

 La campanie au participat elevi, părinţii acestora, cadre didactice, bibliotecarul şcolii, consilierul şcolar, invitaţi. (Prof. Pr. FLORIN GRIGORESCU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: