Miercuri, film la Biroul Francez din Suceava

„Asterix şi vikingii”

Grupa de 18 copii cu vârste între 6 şi 8 ani continuă aventura pe tărâmul limbii franceze miercuri, 21 noiembrie a.c., de la ora 17, la Biroul Francez din Suceava, însoţiţi de lector dr. Mariana Şovea de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV). La cursul de săptămâna aceasta, micii francofoni vor învăţa părţile corpului uman, vor cânta şi se vor juca alături de ariciul Léo şi de prietenii săi.

La activitate va fi prezent şi noul lector de franceză, Maxence Caron, absolvent al Universităţii din Bordeaux, care se va ocupa, timp de 7 luni, de o parte dintre activităţile francofone din cadrul USV.

Potrivit unui comunicat al Biroului Francez, începând cu ora 18, toţi iubitorii de film francez vor face cunoştinţă cu Asterix şi Obelix, doi locuitori viteji din Galia antică cucerită de romani, eroii renumitelor benzi desenate franceze cu acelaşi nume, deveniţi apoi şi personaje de film.

„Considerate ca fiind unele dintre cele mai reuşite seriale comice franceze destinate copiilor şi nu numai, filmele cu Asterix şi Obelix constituie un reper cultural al Franţei actuale. Pentru început, vă propunem filmul «Asterix şi vikingii», dublat în limba română” a arătat sursa citată.

Activităţile fac parte din proiectul „Francofonia în comunitate”, realizat de Biroul Francez din Suceava în colaborare cu Centrul de Reuşită Universitară (CRU) din cadrul USV şi sprijinit de Agenţia Universitară a Francofoniei. Intrarea este liberă. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: