Am pierdut prima bătălie cu iarna

Nici turcii, nici tătarii, nici ruşii, nici alt duşman nu a reuşit să ne surprindă fără izmene cum ne surprinde, iar şi iar, în fiecare an, iarna. Deşi anunţată şi răsanunţată de toate mediile, inclusiv prin noua formulă de avertizare, iarna a venit, înstăpânindu-se. La Suceava a început să ningă duminică spre luni, pe la trei şi jumătate dimineaţa, cu fulgi mici, apoi din ce în ce mai mari. Dimineaţa era totul alb, iar la amiază pe capota maşinii stratul era deja cât un lat de palmă. De trei ori am curăţat maşina până după-amiaza. Urma seara. Drumul de pe Mihai Viteazul, pe la Catedrală, până în capătul Enescului a durat trei sferturi de oră. Coloane de maşini pe ambele părţi ale străzii şi niciun semn la marginile acesteia că ar fi trecut vreun utilaj de deszăpezire. Zăpada înaltă, răsfrământată (că nici n-ar lăsa cineva maşina acasă… Reproş, totuşi, incorect, pentru că nu puteai circula în Suceava cu altceva…), făcea circulaţia greoaie, tăind curajul celor ce iubesc viteza de a se încumeta să accelereze.

Oricum, în oraş şi în judeţ a fost haos. Microbuzul cu călători care venea de la Rădăuţi la prânz a făcut trei ore până la destinaţie, din care aproape două în Suceava. „Şerpi” uriaşi de maşini s-au târât toată ziua prin Suceava şi prin Rădăuţi.

Aşteptăm, resemnaţi, explicaţiile. Nu scuze. Doar vorbe care, până la urmă, ascund neputinţa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: