Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan acuză

Ministerul Transporturilor ar face orice pentru a evita investiţii în infrastructura de transport a judeţului Suceava

 Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a acuzat, joi, Ministerul Transporturilor, că ar face orice pentru a evita investiţiile în infrastructura de transport a judeţului Suceava.

Ioan Bălan a declarat că a primit un răspuns „subţire” la întrebarea sa privind lipsa de investiţii în cea mai învechită cale ferată, Siret – Paşcani, care nu permite trenurilor o viteză mai mare de 50 km/h.

El a arătat că Ministerul Transporturilor recunoaşte că Suceava este ocolită de investiţii şi în infrastructura feroviară şi că nu se găsesc bani pentru modernizarea căii ferate de la Suceava spre Bucureşti, iar o eventuală modernizare s-ar putea face de la Bucureşti până la Paşcani şi de acolo spre Iaşi.

„În răspunsul pe care l-am primit de la ministrul Transporturilor, Lucian Şova, se arată că în ceea ce priveşte investiţiile pe magistrala 500 (Bucureşti – Suceava – Siret), Sectorul investiţii are în pregătire documentaţia de atribuire pentru achiziţia serviciului de elaborare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea liniei de cale ferată Ploieşti Triaj – Focşani – Adjud – Bacău – Roman – Paşcani – Iaşi Frontieră, iar pentru tronsonul de cale ferată Paşcani – Suceava – Siret, CFR va elabora documentaţia pentru modernizarea infrastructurii feroviare după identificarea unei surse de finanţare. Este evident că se evită investiţii în judeţul Suceava, mai ales că magistrala 500 este Bucureşti – Siret şi nu Bucureşti-Iaşi” a spus Ioan Bălan.

Deputatul Ioan Bălan a solicitat lămuriri de la ministrul Transporturilor despre modernizările vizate în infrastructura de cale ferată pe tronsonul Siret – Paşcani, mai ales că în anul 2018 s-a înregistrat o premieră în ceea ce priveşte transportul de marfă şi că din staţia de cale ferată Dorneşti a pornit primul tren de marfă încărcat cu autotractoare de transport marfă, în sistemul Rollende-Landstrassen (RO-LA), care a traversat România, de la nord la sud, până în vama de la Giurgiu, cu destinaţia Bulgaria. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: